Een NEO-muziekavond op 28 november 2003 in Muziekcentrum Vredenburg, in het kader van het thematisch programma NEO. Bovendien was het de start van een reeks concerten, die was georganiseerd door Muziekcentrum, poppodium Tivoli en SJU (jazz), vanaf 2013 de drie bewoners van het Muziekpaleis aan het Vredenburg.
Optredens van onder meer Green Velvet, het Nederlands Radio Symfonie Orkest onder leiding van Emmanuel Plasson, het pianoduo Post & Mulder en het Willem Breuker Kollektief.

Te horen was een vernieuwende mix tussen jazz, klassieke muziek en pop. Het Nederlands Radio Symfonie Orkest opende de avond met De Vuurvogel van Stravinsy en het concert voor twee piano’s van Poulenc. Beide componisten grepen voor hun muziek graag terug op oudere muziekstijlen en gingen daar op geheel eigen wijze mee aan de haal. De twee stukken zijn daar mooie voorbeelden van.
Het Willem Breuker Kollektief, opgericht in 1974, bracht - en brengt nog steeds - met groot vertoon jazzy muziek met klassieke knipogen en neo-neigingen.
Hooverphonic waagde zich in 2003 aan een eerste akoestische tournee onder het motto "Sit down and listen to … Hooverphonic". Een vleugel, een strijkkwartet en de stem van zangeres Geike Arnaert.
De NEO Music Night werd afgesloten met een optreden van de Amerikaanse dj Green Velvet (Curtis Jones).

In de foyers van Vredenburg waren onder meer een make-upartiest en een kapper aanwezig.

De tentoonstelling NEO was vanaf 27 september 2003 in het Centraal Museum te zien. In NEO, gesponsord door Douwe Egberts in het kader van zijn 250 jarig jubileum, werden neostijlen in de afgelopen 250 jaar breed voor het voetlicht geplaatst. Niet alleen bekende 19de-eeuwse neostijlen zoals neoclassicisme of neobarok werden getoond, ook werd inzicht gegeven in de manier waarop neostijlen tot op de dag van vandaag een rol spelen in het culturele leven.

Location

Muziekcentrum Vredenburg

Documentation

  • Neo : Centraal Museum Utrecht, 27 september t/m 4 januari 2004, Centraal Museum (Utrecht, 2003), folder
  • Neo : op de grens van schoonheid, Centraal Museum (Utrecht, 2003), [...] p.

Collection in this exhibition

  • No objects from the Centraal Museum collection were shown in this exhibition

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!