Dankzij de samenwerking met gerenommeerde partners uit diverse culturele disciplines kunnen we een nog gevarieerder programma bieden met onder andere muziek, theater en film. Dat doen we onder de titel deCentraal. In eerste instantie met partners in Utrecht, maar soms ook daarbuiten.

In 2018 zijn we gestart met deCentraal. Het eerste grote project vormde het kunstproject van Jeremy Deller, waarvoor we samenwerkten met BAK (Basis voor Actuele Kunst) en SPRING. Onder de titel What is the City but the People werden 150 Utrechters uitgenodigd om op een meterslange catwalk op het Jaarbeursplein een dwarsdoorsnede van Utrecht te laten zien. Speciaal voor deze gelegenheid maakte kunstenaarsduo Sander Breure en Witte van Hulzen een filminstallatie die opgenomen is in de collectie van ons museum.

Je komt het museum dus niet alleen in de Agnietenstraat tegen, maar ook in andere wijken van de stad en zelfs daarbuiten. Daarvoor werken we samen met onder meer ImpaktLe Guess Who, Gaudeamus, Keti Koti Utrecht, het Nederlands Filmfestival, Queer Film Festival UtrechtGemeente Utrecht en nog veel meer partners.

Meer weten? Kijk voor actuele events op de pagina met Activiteiten of zoek in het archief.