De medewerkers van de plantsoenendienst schoffelen voornamelijk: het verwijderen van planten die volgens het huidige systeem van groenbeheer als ‘onkruid’ gezien worden. Moeten deze planten wel verwijderd worden? En willen we wel een stad waarin het groen volgens zeer strakke regels beheerd wordt, of willen we ook meer ruimte laten voor de natuur en voor de kennis en de wensen van de medewerkers van de plantsoenendienst. Wat zijn eigenlijk de ‘verborgen waarden’ van de planten die nu als ‘onkruid’ geen plaats mogen krijgen in de stad?

Wandel mee en ontdek samen met een medewerker van de plantsoenendienst de planten in de omgeving van het museum. Bij de wandeling verzamel je 'onkruid' dat je daarna verwerkt in monoprints bij de workshop. De workshop vindt plaats in de Tuinzaal en wordt gegeven door kunstenaar Cécile Espinasse en Sixtine Blandin.
Let op! De workshop wordt in het Engels gegeven (de wandeling is in het Nederlands) 

Cécile Espinasse
Cécile is projectleider van dit project en heeft in het voorjaar van 2021 met een ploeg van de plantsoenendienst (in Lunetten) ‘stage gelopen’ als artist in residence. Zij heeft ook de presentatie in de bouwkeet in de museumtuin ontwikkeld. Deze is speciaal gemaakt voor de tentoonstelling de botanische revolutie. Over de noodzaak van kunst en tuinieren.

Reserveer hier voor de workshop van 22 oktober.

LET OP: toegang tot de workshop is alleen mogelijk op vertoon van een geldig Corona toegangsbewijs (via de app of uitgeprint)

Praktische Informatie 

Data 22 en 29 september, 20 en 22 oktober
Tijd  Van 13:00-17:00 uur
Locatie Tuinzaal en rond het museum (wandeling)
Prijs Gratis op vertoon van een geldig museumticket en coronatoegangsbewijs
Bijzonderheden

Aanmelden verplicht

Maximale groepsgrootte 7 per keer

                                       

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!