Smaakmuseum
Op zondag 15 september organiseert Creative Chef Studio in samenwerking met het Centraal Museum Utrecht een speciale editie van de Smaakmuseum Zomerlunch 2024, in de binnentuin van het museum.
EVENEMENT IS AFGELOPEN
Op zondag 15 september organiseert Creative Chef Studio in samenwerking met het Centraal Museum Utrecht een speciale editie van de Smaakmuseum Zomerlunch 2024, in de binnentuin van het museum.
Onder begeleiding van kunstenaar Jasper Udink ten Cate nemen we jou mee door de museumtuin, waar hij eerder dit jaar een aanvulling heeft (voor)geplant op de bijzondere collectie die het verhaal vertellen van bijzondere eetbare gewassen uit Nederland, en de omgeving van Utrecht.
De eetbare collectie van het Smaakmuseum wordt verbouwd in de moestuin van Paleis Soestdijk, waar oude variëteiten vanaf 1850 tot heden naast elkaar groeien. Deze ingrediënten samen laten ons proeven en beleven hoe het eten vroeger heeft gesmaakt. Het is het startpunt van de biodiverse filosofie van Creative Chef Studio. Proef de smaken van vroeger. Deventer zwartblad bietjes, Soesterknol maar ook de lokale perzikkruid!
Tijdens de zomerlunch geniet je van een eetbare tentoonstelling, word je meegenomen door de historische museumtuin en krijg je een zakje zaden mee voor de biodiversiteit in je eigen achtertuin.
PRAKTISCHE INFORMATIE | |
---|---|
Datum | Zondag 15 september |
Tijd | 12.00 - 16.00 |
Locatie | Centraal Museum museumtuin (ingang Nicolaaskerkhof) |
Prijs | €75 Reserveer je ticket hier |
Let op: een museumbezoek is niet inbegrepen bij het ticket. Reserveer hier een entreeticket voor het museum.