Op zondag 28 juni wordt de Rietvelddag georganiseerd; een themadag om het erfgoed van Gerrit Rietveld te eren. Dit jaar is er een aangepast programma, maar genoeg mogelijkheden om geïnspireerd te raken door het werk en leven van Rietveld. 

Bezoek het Rietveld Schröderhuis

Laat u inspireren door de moderne ideeën van Gerrit Rietveld en Truus Schröder met een bezoek aan het wereldberoemde huis. Het Rietveld Schröderhuis is geopend volgens reguliere tijden. Een bezoek is alleen mogelijk met een online ticket. Verzeker u van een ticket via deze link.

Grootste Rietveldcollectie ter wereld

Het Centraal Museum heeft de grootste collectie Rietveldmeubelen ter wereld. Enkele topstukken zijn momenteel te zien in de collectie-opstelling. Het museum is geopend volgens reguliere tijden. Een bezoek is alleen mogelijk met een online ticket. Verzeker u van een ticket via deze link.

Online filmprogramma

Vanaf zondag 28 juni bieden we twee films aan via het YouTube-kanaal van het Centraal Museum. De eerste is een mini-documentaire over de relatie tussen Gerrit Rietveld en Truus Schröder. Historicus Jessica van Geel neemt u mee door Utrecht en omgeving, om te vertellen over bijzondere plekken waar de liefde tussen de twee is opgebloeid.

Daarnaast kunt u genieten van de documentaire ‘Prefab and Space’ - De academiegebouwen van Gerit Rietveld - een RietveldTV documentaire. Erik Slothouber is interieurarchitect en restaurateur van het gebouw van de Rietveld Academie. Hij gaf ter gelegenheid van zijn pensioen opdracht voor een documentaire over de academiegebouwen die Rietveld heeft ontworpen.

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!