Twee medewerkers van de Utrechtse plantsoenendienst, Gijs en Patrick, staan tijdens dit spreekuur voor je klaar om vragen over groen in de stad te beantwoorden. Dit kunnen vragen zijn over je eigen tuin, zoals wat je tegen beestjes kunt doen of hoe je onkruid kunt herkennen en verwijderen. Het kunnen echter ook vragen zijn over het werk van Gijs en Patrick bij de plantsoenendienst. Hoe ziet dit eruit? Wat betekent hun werk voor het groen in de stad? Wat vinden zij van hun werk en hebben ze ideeën over hoe het misschien ook anders kan? Gijs en Patrick gaan graag met je in gesprek over deze en andere vragen.

De samenwerking van het museum en de Utrechtse plantsoenendienst (UW Groen)
In opdracht van het Centraal Museum liep kunstenaar Cécile Espinasse in het voorjaar van 2021 mee met een ploeg van de Utrechtse plantsoenendienst. Ze leerde van binnenuit over hun dagelijkse werk en kennis. Samen gingen ze op zoek naar een andere manier om voor het groen te zorgen, waarbij er aandachtig werd gekeken naar wat er lokaal groeit en wat een buurt nodig heeft. Ook de kennis, wensen en ervaringen van de medewerkers van de plantsoenendienst werden hierin meegenomen. Op basis hiervan heeft Cécile, in samenwerking met het museum en de plantsoenendienst, een presentatie voor het museum ontwikkeld. Deze presentatie is te zien in en op een bouwkeet in de museumtuin.

Geef je op via deze link.

LET OP: toegang tot het spreekuur is alleen mogelijk op vertoon van een geldig Corona toegangsbewijs (via de app of uitgeprint).

En neem een kijkje in de tentoonstelling De botanische revolutie. Over de noodzaak van kunst en tuinieren.

Praktische Informatie 

Datum 17 september, 8 oktober
Tijd  Van 13:00 - 15:00 uur
Locatie In het museum
Prijs Gratis op vertoon van geldig museumticket en coronatoegangsbewijs
Bijzonderheden

Aanmelden verplicht via formulier

                                       

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!