Ontdek het werk van de Utrechtse surrealist Moesman en zijn mannelijke en vrouwelijke collega's vanuit uw eigen huis! Onze museumdocent gaat in deze online inleiding met u in gesprek over de tentoonstelling De Tranen van Eros en beantwoordt al uw vragen. We nodigen u hierna natuurlijk van harte uit om de tentoonstelling te bezoeken. Een museumbezoek reserveren kan hier. De tentoonstelling is ook online te bekijken.

In de tentoonstelling De tranen van Eros: Moesman, surrealisme en de seksen in Centraal Museum Utrecht wordt de rode draad gevormd door thema’s als seks, fetisjisme, gender en taboes ten tijde van het surrealisme. De tentoonstelling laat zien hoe de surrealisten zich met hun radicaal vernieuwende, erotische beeldtaal verzetten tegen het verstikkende conformisme en rationalisme van de jaren dertig uit de vorige eeuw.

De digitale inleiding kost €5,- en aanmelden kan via onderstaande link. De introductie vindt plaats via Zoom. Na aanmelding en betaling ontvangt u een link waarmee u kunt deelnemen. Het aantal plaatsen per inleiding is beperkt.

Per e-mailadres is 1 ticket te reserveren. Zoom is direct te gebruiken via de link. Een account is niet nodig, maar het werkt het beste om het programma van tevoren te downloaden via de site van Zoom. Geen link ontvangen? Controleer dan eerst de spambox voordat je contact met ons opneemt.

instaprondleiding
Datum Zondag 9 augustus
Tijd 11.00 uur
Duur Een half uur
Locatie Zoom, de link ontvang je na aanmelding
Prijs €5,-
Aanmelden Aanmelden kan hier. Max. 15 personen

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!