Museumnacht Kids Utrecht gaat niet door

Naar aanleiding van de laatste persconferentie hebben we helaas moeten besluiten dat Museumnacht Kids Utrecht op zaterdag 20 november niet door kan gaan. De nieuwe coronamaatregelen maken het onmogelijk om het evenement, dat voornamelijk s ’avonds plaatsvindt te organiseren. 

Museumnacht Kids is geen regulier museumbezoek maar een evenement met bijzondere activiteiten zonder vaste plaatsen. Binnen de activiteiten is het niet mogelijk voldoende afstand te houden. De organisatie en de deelnemende instellingen vinden het niet verantwoord om bezoekers, medewerkers en vrijwilligers het risico op besmetting van het coronavirus te laten lopen. We vinden het zeer spijtig voor alle bezoekers die al een ticket hebben gekocht. Zij hebben bericht ontvangen van de organisatie.

Organisatie Museumnacht Kids

Ga je mee op expeditie bij hét kunstmuseum van Utrecht? Ontmoet onze professor die speciaal voor jullie aanwezig is op deze avond. Hij verzamelt van alles en is benieuwd of jij klaar bent om op expeditie te gaan. Tijdens je tocht kom je langs het grootste werk dat op dit moment in het museum te zien is. Jij mag raden hoe dit binnen het museum is gekomen!

In de tentoonstelling De botanische revolutie ga je met je familie op onderzoek uit. Je ontdekt hier hoe natuur en tuinen gebruikt worden in de kunst. Zo is er een oude verzameling van planten en diertjes van wel 350 jaar oud, zijn er schilderijen, een grasveld van glas en zelfs een kunstwerk gemaakt van een trampoline! Op zaal kun je één van de assistenten van de professor tegenkomen. Zij laten je een hoop dingen zien, ruiken en vertellen alles wat je wil weten.
Genoeg kunst gezien? Ga lekker zelf aan de slag in de workshop DIY Plant en maak je eigen unieke plant of bloem.

Praktische Informatie 

Datum 20 november
Locatie in het museum
Leeftijd 6-12 jaar
Bijzonderheden

Ticketverkoop via site Museumnacht kids

                                       

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!