Nog geen plannen voor Pinksteren? Bezoek dan de Centraal Museum Markt in onze prachtige museumtuin! Makers en leveranciers uit Utrecht en omgeving verkopen hun producten die helemaal passen bij het thema van de tentoonstelling De gezonde stad. Denk hierbij aan circulair, gezond, groen, lokaal en duurzaam. 

Ontdek de leukste sieraden, accessoires en duurzame mode, vintage meubels, keramiek en producten van stadshout. Maar ook de mooiste planten, illustraties en prints. Ook zijn er lokale voedselproducten, huidverzorgingsproducten en parfums en nog veel meer!

Daarnaast zijn er muziekoptredens van Henk's Jazz Trio, workshops bloembommen maken en gratis yogasessies.

En op 6 juni is je museumbezoek bovendien gratis. 


MUZIEK
Op gezette tijden is er een optreden van Henk Kraaijevelds Jazz Trio. Dit is om:
12:00-12:40 uur
13:30-14:00 uur
14:30-15:00 uur
16:15-17:00 uur

YOGAWORKSHOP
In samenwerking met Yogafestival, bieden we je op de markt in de middag 2 keer een korte yogaworkshop van een half uur aan. Om 13:00 en om 14:00 uur. Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga. Kom lekker zitten op een matje en laat je door yogadocent Anne Elberse meenemen in makkelijke en prettige bewegingen.

YOGA NIDRA
Om 15:30 is er een bijzondere nidra yogasessie in de Nicolaïkerk. De sessie duurt een uur en wordt ondersteund met live muziek van professionele gitarist en handpanspeler Chester Brandes. Je gaat op een interne reis onder begeleiding van yogadocent Margreet Visser.

LET OP: De kerkvloer kan koud zijn dus zorg dat je iets warms meeneemt om aan te trekken of over je heen te leggen.
Voor beide yogaworkshops kun je je van tevoren inschrijven op de markt en je plekje op de mat reserveren.

BLOEMBOMMEN MAKEN
Met het maken en vervolgens verspreiden van bloembommen zorgen Guerrilla Gardeners voor meer bloemen in de stad. In deze gratis inloopworkshop ga je met hen aan de slag met het maken van bloembommen. Na afloop krijg je jouw eigen creatie mee. De workshop is leuk voor jong en oud! De inloopworkshop vindt plaats van 13 tot 17 uur in de Tuinzaal.

MUSEUMCAFE
In Café Centraal kan je terecht voor overheerlijke taart, koffie en thee, broodjes en diverse andere dranken en lekkernijen.


Deelnemers markt: All Things We Like, Atelier Saskia, Buro Ruig, Cath en Muis, Centraal Museum winkel, Cupfee, De Leckere, Dutch pins/Hartsie van me stadsie, Echt Waar, Eline Veldhuisen Illustration, FAV*ELA, Glitter Gladiool, Hairpin, Hazel and Berry, Hof van Cartesius, House of Useless, Houtstadt, Indigo Ravens, Julia Otilia Conscious Jewellry, La Nonette, Lingua Planta, Locals Utrecht, Meneer en mevrouw De Boer, My cup of clay, Noest, Pot van Lou, Renske Versluijs, Robin Wood, Sabeth Elberse Studio, Snellies waskit,, Stek voor je plek, Studio Doeke, Studio Lanterfant, Tafelboom, VanBerber&Rosa, Welmoed Jonker en Zwamsap.


                                       

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!