Het programma land en lucht is speciaal ontwikkeld voor kleuters van 4 t/m 6 jaar en hun ouders/begeleiders. Samen bezoeken jullie zowel het nijntje museum als het Centraal Museum. Jullie gaan met een spelbegeleider van het nijntje museum allerlei landschappen ontdekken en vergelijken het werk van Dick Bruna met de landschapsschilderijen uit de vaste collectie van het Centraal Museum.

Het programma start in de entree van het Centraal Museum. Daarna lopen jullie onder begeleiding naar het nijntje museum en bekijken daar de 360-graden projectievoorstelling van boris en de paraplu. In het verhaal wordt de paraplu van boris gegrepen door de wind, waardoor hij door de lucht vliegt en op verschillende plekken belandt. Zo worden diverse landschappen geïntroduceerd, evenals dieren en elementen die in een landschap voorkomen en herkenbaar zijn. In de voorstelling is eveneens een taalcomponent verwerkt, zodat deze interactief is en tevens bijdraagt aan de woordenschat en taalkennis.

Vervolgens steken jullie de straat over naar het Centraal Museum en bestuderen daar schilderijen uit de vaste collectie rondom het thema land en lucht. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen deze schilderijen en de tekeningen van Dick Bruna?

Het kijken naar en praten over kunst wordt afgewisseld met interactieve opdrachten en spelletjes. Zo blijft de rondleiding levendig en passend bij de leeftijd en belevingswereld van de kinderen.

praktische informatie
Wanneer Iedere tweede woensdag van de maand
Tijd 15.00 - 16.00 uur
Prijs Gratis exclusief entreeticket
Locatie Verzamelen in de Refter (garderobe)
Aanmelden Aanmelden via deze link