Keti Koti is Surinaams voor ‘Verbreek de ketenen’. Nederland heeft een slavernijverleden in de koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen, en daar staan we bij het Keti Koti Festival in Utrecht bij stil. Tijdens het slotweekend van MOED: Wat niet gezien wordt en Joyce Vlaming: Act II, 12 portraits herdenken we dit pijnlijke verleden en vieren we dat slavernij in 1863 werd afgeschaft. Met een bruisend evenement vol kunst, cultuur, kennisoverdracht én gezelligheid. 

Programma 

10.00 uur Stadswandeling "sporen van slavernij in Utrecht" o.l.v. Nancy Jouwe, met pop-up performances plaats. Aanmelden verplicht via Tori Oso Utrecht torioso@gmail.com
11.30 uur Ceremoniële programma in de tuin van het Centraal Museum met diverse sprekers & performers
14.15 uur Minitour door MOED: Wat niet gezien wordt  en Joyce Vlaming: Act II, 12 portraits 
15.15 uur Q&A Bart Rutten en Iris Kensmil
16.15 uur Minitour door MOED: Wat niet gezien wordt  en Joyce Vlaming: Act II, 12 portraits 
17.30 uur Inloop Centrale Bibliotheek
18.00 uur Screening documentaire Demon of Diva van Sylvana Simons in Centrale Bibliotheek. Na afloop vindt een nagesprek plaats met Sylvana, Nancy Jouwe en Sarita Bajnath.

Ceremoniële programma

In het Centraal Museum vindt het ceremoniële gedeelte van Keti Koti plaats. Vanaf 11.30 uur is iedereen welkom de ceremonie bij te wonen met onder meer het plengoffer door wintipriesteres Marian Markelo, zangperfomance van Black Harmony en een speech van Babah Tarawally. Het ceremoniële gedeelte is gratis toegankelijk, meer informatie via de site van Tori Oso.

Q&A Iris Kensmil

Om 15.15 uur gaat artistiek directeur Bart Rutten in gesprek met Iris Kensmil.  Zij vertegenwoordigt Nederland momenteel op de Biënnale van Venetië én haar werk is te zien in MOED: Wat niet gezien wordt. Speciaal voor deze tentoonstelling maakte ze nieuw werk, het portret van activist Sojourner Truth. De Q&A gaat enerzijds over haar kunstenaarspraktijk, anderzijds over haar positie tegenover het huidige inclusiviteitsdebat. 

PRAKTISCHE INFORMATIE Q&A
Datum Zondag 30 juni
Tijd 15.15-16.00 uur
Locatie Tuinzaal, Nicolaasdwarsstraat 14 Utrecht
Kosten

Gratis

Aanmelden

Via dit inschrijfformulier

Minitours door MOED & Joyce Vlaming

Zondag 30 juni is de laatste dag dat de tentoonstellingen MOED: Wat niet gezien wordt  en Joyce Vlaming: Act II, 12 portraits. Rosa Wevers en Joyce Vlaming geven om 14.15 uur en 16.15 uur korte tours door beide tentoonstellingen. De tours zijn gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor het museum. Aanmelden niet noodzakelijk. 

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!