Centraal Laat is hét avondconcept van het Centraal Museum. Op vijf donderdagen per jaar kun je door de zalen dwalen en jezelf tot in de avonduurtjes verliezen in performances, muziek, lezingen en andere culturele happenings in en rond het museumgebouw. Verwacht samenwerkingen met zowel Utrechts lokale vaandeldragers als de meest verfrissende culturele nieuwkomers. Deze editie draait om de tentoonstelling De botanische revolutie en is in samenwerking met EKKO. Zet 4 november vast met een dikke marker in je agenda en houd het evenement in de gaten voor het programma. MORE TBA!

Over EKKO

EKKO is een vooruitstrevend cultuurpodium in Utrecht met aandacht voor een breed spectrum aan live-muziek, clubnachten en spoken word. EKKO geeft een plek aan de popculturele ontwikkelingen van het moment, is een kleinschalige club die zowel in de breedte als in de diepte een dansprogramma neerzet, en biedt daarnaast ruimte aan visuele kunst, spoken word en hybride kunstvormen. Voor deze editie is er een programma samen met EKKO opgesteld:

02_HouseTMM_Centraal Museum_Centraal Laat Online_De Botanische Revolutie_IG Post_The Abysmal Cricket Orchestra.png

The Abysmal Cricket Orchestra

Max Abysmal is een bekende naam in de underground scene en heeft zijn strepen verdiend met clubshows in heel Europa en daarbuiten. Hij was geen vreemde in De School en is vaak te vinden bij zijn favoriete ontmoetingsplaats Garage Noord. In zijn zijproject 'The Abysmal Cricket Orchestra' presenteert hij een uniek concept dat verder gaat dan zijn vakmanschap op de dansvloer. Met dit live-improvisatieproject combineert Max de geluiden van zijn synthesizers met het getjilp van duizenden (echte!!) krekels.

03_HouseTMM_Centraal Museum_Centraal Laat Online_De Botanische Revolutie_IG Post_Workshop Bloembommen.png

Workshop bloembommen

Wat doe je als de biodiversiteit afneemt? Gaan jouw groene vingers ook jeuken? Met het maken en vervolgens verspreiden van bloembommen zorgen Guerrilla Gardeners voor meer bloemen in de stad. Dat betekent meer insecten en meer vogels. In deze workshop ga je met de Guerrilla Gardeners aan de slag met het maken van bloembommen. Na afloop krijg je de bloembommen die je zelf hebt gemaakt mee. Het zijn zaden die nu nog gezaaid kunnen worden.

04_HouseTMM_Centraal Museum_Centraal Laat Online_De Botanische Revolutie_IG Post_Babeth Fonchie.png

Babeth Fonchie

Babeth Fonchie is dichter, maker en meester in de rechten. Zoektochten en de rauwe versie van het leven zijn centrale thema’s in haar werk. Ze daagt je uit om voorbij de eerste indruk te kijken. Vanaf najaar 2019 schreef zij gedichten voor online feministisch magazine LilithMag. Haar werk verscheen in o.a. De Groene Amsterdammer en tijdschrift ELLE. In 2020 werd ze geselecteerd voor Vers van het Mes en voor de Schrijfresidentie van deBuren. In de zomer van 2020 trad zij op tijdens festival Into the Great Wide Open. Momenteel werkt zij aan haar debuutbundel bij Uitgeverij De Geus. Babeth wordt gepresenteerd in samenwerking met Mensen Zeggen Dingen.

05_HouseTMM_Centraal Museum_Centraal Laat Online_De Botanische Revolutie_IG Post_JT Boogaard.png

J.T. Boogaard

J.T. Boogaard is een componist en producer uit Rotterdam. Samen met R. M. van der Meulen bracht hij onlangs het gezamenlijke album PLACE via het Utrechtse label No Hay Banda uit. In 2020 kwamen de twee samen in een kleine thuisstudio met een handvol lawaai makende machines. Twee vrienden die door middel van live-improvisaties de balans zoeken tussen intense spanning en eindeloze rust. J.T. Boogaard maakt veel gebruik van field recordings die hij opneemt in o.a. de Veluwe.

06_HouseTMM_Centraal Museum_Centraal Laat Online_De Botanische Revolutie_IG Post_Mia Porter.png

Mia Porter

Mia Porter (NL) debuteerde afgelopen voorjaar op 14 mei met haar EP Okay - een poëtische reflectie op tijd, identiteit en cultuur waarin ze vanuit een persoonlijk, anekdotisch oogpunt stilstaat bij zware onderwerpen en grotere verhalen. Okay is een zelf geproduceerde verzameling van groovy art-pop, stemmige verhalen en eigenzinnige, speelse arrangementen. Mia Porter ontvluchtte het drukke Rotterdam om in een bloementuin te gaan wonen, die inmiddels tot bloei is gekomen. In een van haar nummers zingt ze over de bloemen die daar te vinden zijn.

08_HouseTMM_Centraal Museum_Centraal Laat Online_De Botanische Revolutie_IG Post_Tala Drum Corps.png

Tala Drum Corps presents Rites of Harvest

De Utrechtse producer, DJ en Cultfarm-resident Tala Drum Corps krijgt je met zijn vreemde sounds en ongewone percussie geheid aan het dansen. Bij het in Utrecht gevestigde online radiostation Stranded FM host hij "Rites of Harvest" als een output voor al zijn nieuwe vondsten en favoriete geluiden.

07_HouseTMM_Centraal Museum_Centraal Laat Online_De Botanische Revolutie_IG Post_Seja.png

Seja

Seja draait het liefst disco voor boze mensen, maar weet doorgaans ook blije mensen te vermaken met haar selectie van new beat en “synth-y” geluiden. Op het moment heeft ze een tweemaandelijkse show, The Friendzone, Bij Stranded FM in Utrecht en is ze een van de residents bij Weelde in Rotterdam. Haar ernstige gezichtsuitdrukking tijdens een set is absoluut niks persoonlijks.

PRAKTISCHE INFORMATIE 

Datum Donderdag 4 november
Tijd  Starttijd 18:00 uur
Locatie Centraal Museum 
Prijs Early bird: 6,50 Normaal ticket: 11,-
Taal Nederlands/Engels

Houd het Facebook evenement in de gaten voor updates!

LET OP: toegang tot dit evenement is alleen mogelijk op vertoon van een geldig corona toegangsbewijs (via de app of uitgeprint)

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!