Centraal Laat is hét nieuwe avondconcept van het Centraal Museum. Elke eerste donderdag van de maand kun je jezelf tot in de late uren verliezen in performances, muziek, lezingen en andere culturele happenings in en rond het gebouw. Verwacht samenwerkingen met zowel Utrechts lokale vaandeldragers als haar meest verfrissende culturele nieuwkomers.

Flyer programma Centraal Laat 6 juni.jpg

Stranded FM

Tijdens deze editie van Centraal Laat slaat het museum de handen ineen met Stranded FM. Internetradio-platform Stranded FM is dé katalysator van DJ en radio-talent in Utrecht. Als hub en toegankelijke vrijplaats voor lokale makers met ruimte voor experiment, verbindt Stranded FM als sociaal-culturele smeerolie het Utrechtse cultuurlandschap; niet alleen middels facilitatie via de radiostudio, maar ook door co-creatie en events. Het doel is om onderbelichte geluiden van de stad ten gehore te brengen, die zowel op maatschappelijk als hoofdzakelijk muzikaal niveau opereren. Door het bieden van een fris platform waar momenteel naast muziek, ook veel wordt samengewerkt met toonaangevende Utrechtse partijen, wil Stranded FM het cultuurlandschap dusdanig aanvullen en haar muzikale niches laten floreren, om uiteindelijk Utrecht op cultureel vlak een sneller vernieuwende, experimentelere en toonaangevende stad te maken.

Boeklancering Jessica Stockholder: Stuff Matters en Q&A Jim Lambie

Artistiek directeur Bart Rutten gaat in gesprek met de Schotse kunstenaar Jim Lambie (1964), die in 2005 was genomineerd voor de Turner Prize. Lambie maakte een nieuw werk, een Centraal Museum versie van zijn meest bekendste werk Zobob. Een serie (sinds 2003) architecturale interventies die vloeroppervlakten naar zijn hand zet. Het werk is nu uitgevoerd op de trap in de museumwinkel, dat tijdens Centraal Laat wordt onthuld.

Ontmoet de kunstenaar tijdens de boeklancering van Stuff Matters. Conservator hedendaagse kunst en curator van de tentoonstelling, Laurie Cluitmans gaat in gesprek met Jessica Stockholder. Monika Szewczyk schreef een essay voor de publicatie en zal het gesprek modereren. Tijdens de boeklancering vertelt Stockholder meer over de publicatie, maar ook over haar werk, de tentoonstelling en de bijzondere objecten die ze uit de collectie van het Centraal Museum selecteerde.

Het maximaal aantal plaatsen voor de de boeklancering en Q&A is bereikt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. De andere Centraal Laat activiteiten zijn natuurlijk wel te bezoeken.

Zo binnen, zo buiten

In de museumtuin verrijst deze zomer het paviljoen Zo Binnen Zo Buiten. De workshops buiten zijn geïnspireerd op de tentoonstelling binnen. Bekijk Stockholders kunst in de tentoonstelling en ga daarna in het paviljoen zélf aan de slag met materialen in een kleur naar keuze. Tijdens Centraal Laat kun je meedoen aan workshops, onder aanvoering en begeleiding van studenten van de HKU. 

Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt, houd het Facebook-event en deze pagina in de gaten voor updates.

Tijdens dit evenement worden foto's en video's gemaakt. 

Praktische informatie
Datum Donderdag 6 juni 2019
Tijd 16.00-21.00 uur
Locatie Centraal Museum & Museumcafé
Klik hier voor tickets 

€6 Early bird ticket (op=op)

€10 Regulier ticket

Bijzondere tarieven

Gratis: We Are Public-pas en Museumkaart 

€6: CJP en studentenpas

Centraal Laat wordt mede mogelijk gemaakt door:

logo2'Van Baaren Stichting.jpg

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!