Op donderdag 15 juli is het weer tijd voor een nieuwe Centraal Laat! Dit keer nog online, maar hopelijk zijn we snel weer terug met avondopenstellingen in het museum.

In deze online editie presenteert United Identities, het platform van Carista (dj, curator, producer), drie artiesten in het Centraal Museum. Tijdens de avond neemt Carista ons mee door de tentoonstelling Voices of Fashion en gaat ze in gesprek met Suze Ijó, Quanza en Brintex Collective over hun eigen werk en inspirerende stukken uit de tentoonstelling.

United Identities is een radioshow, muzieklabel en clubavond opgericht door Carista in 2016. Op haar missie om gelijkgestemde liefhebbers van hedendaagse muziek te verbinden, startte ze een paar jaar geleden zowel het label als de inclusieve clubavonden. Het platform heeft als doel om lokale artiesten diezelfde duw te geven die Carista kreeg. Een kans bieden om ze de wereld te laten zien – Geen ego, allemaal gelijk.

HouseTMM_Centraal Museum_Centraal Laat Online_Carista_Carista.png

Carista

De geboren Utrechter Carista is naast welbekende DJ ook producent en curator. Ze heeft het bijzondere vermogen om luisteraars mee te nemen op inspirerende reizen door verschillende genres. Wanneer Carista draait kun je het verlangen om te dansen nauwelijks onderdrukken. Haar rauwe energie en meeslepende selecties zijn wereldwijd tentoongesteld op radioshows en live evenementen. Haar BBC Radio 1 Essential Mix werd zelfs genomineerd als Mix van het Jaar 2020. Carista heef met haar charismatische en aanstekelijke stijl bewezen een onstuitbare kracht te zijn. In 2016 Richtte Carista het label en platform United Identities op. 

HouseTMM_Centraal Museum_Centraal Laat Online_Carista_Suze Ijo.png

Suze Ijó

In de bruisende havenstad van Rotterdam was Suze Ijó’s liefde voor muziek al van jongs af aan aanwezig en manifesteerde ze zich als danser en platenverzamelaar, en later als DJ en radiomaker. Daarnaast is ze een voormalig ‘First Floor’-lid, een gemeenschappelijke ruimte in de buurt van Rotterdam waar muziekliefhebbers samenkwamen om te oefenen en privé-evenementen organiseerden, geïnspireerd op het iconische feest ‘the Loft’ van New York.

Als liefhebber van alle genres die geen onderscheid maken tussen elektronische en analoge geluiden, draagt Suze Ijó altijd positieve vibes met zich mee. Ze is regelmatig te vinden bij Radio (Rotterdam) waar ze haar eigen show ‘ba tende’ host.

HouseTMM_Centraal Museum_Centraal Laat Online_Carista_Quanza.png

QUANZA

Quincy Fung-Loy, vooral bekend als QUANZA, is een Nederlands-Surinaamse producer, gitarist, componist en student Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Nadat hij Jimi Hendrix voor het eerste hoorde begon QUANZA zichzelf op zijn dertiende gitaar te leren spelen. Een paar jaar later begon zijn reis als elektronische muziekproducent. In zijn muziek combineert hij live instrumentatie met elektronisch, wat resulteert in elektronische jazz tot avant-garde hiphop. Zijn debuutnummer ‘A Death Supreme’ bij United Identities kreeg al vroeg steun van Louis Vuitton’s muziekregisseur Benji B, die het op BBC Radio 1 speelde.

HouseTMM_Centraal Museum_Centraal Laat Online_Carista_Brintex Collective.png

Brintex Collective

Brintex Collective begon als een driekoppige band van Rotterdamse jonge muzikanten, onder leiding van toetsenist Brenn Luiten. Langzaam groeide dit uit tot een creatieve samenwerking. Nu bestaat de band uit 5 andere muzikanten die veel kleur geven aan Brenn’s composities; Geïnspireerd door jazz, hiphop, elektronische muziek en alle uiteenlopende interesses van elke muzikant in de band, is het resultaat een fris geluid dat het publiek onmiddellijk energie geeft.

Praktische Informatie 

Datum Donderdag 15 juli
Tijd  Starttijd 20:00 uur
Locatie YouTube
Prijs Gratis
Taal Engels

Houdt het Facebook evenement in de gaten voor updates!

Centraal Laat

Elke eerste donderdagavond van de maand zijn we geopend. Op deze avonden werken we samen met inspirerende lokale makers of culturele vaandeldragers. Of we presenteren zelf een kleiner programma vol kunst en cultuur, waarbij onze museumzalen tot ’s avonds geopend zijn. Verlies jezelf tot in de late uren in kunst, performances, muziek, lezingen en andere culturele happenings in en rond het gebouw.

 (Helaas zullen de avondopenstellingen pas weer plaatsvinden als de maatregels dit toelaten)

 

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!