[GEANNULEERD] Artist Talk 1: Slavic Virgin, 100% Human Natural by Anisia Affek

[GEANNULEERD] Artist Talk 1: Slavic Virgin, 100% Human Natural by Anisia Affek

Anisia Affek verkent Slavisch maagdelijk mensenhaar in haar handgeborduurde werken.

EVENEMENT IS AFGELOPEN

Anisia Affek verkent Slavisch maagdelijk mensenhaar in haar handgeborduurde werken.

Anisia Affek is een beeldend kunstenaar die de thema's waarde, identiteit, toe-eigening en het lichaam verkent door Slavisch maagdelijk mensenhaar te gebruiken in handgeborduurde werken.

Slavisch maagdelijk haar, afkomstig van vrouwen uit de voormalige Sovjet-Unie—voornamelijk Rusland, Oekraïne en Moldavië—staat bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit in de mensenhaarindustrie. Het wordt in het Westen vaak "Wit Goud" genoemd vanwege de fijne, zijdezachte textuur en natuurlijke lichte kleur en is perfect voor extensions en weefsels. De industrie, die miljarden waard is, classificeert haar op basis van ras: 1 kilo Slavisch maagdelijk haar varieert van 1.700 tot 2.700 Euro, terwijl Oezbeeks maagdelijk haar tussen de 800 en 1.300 Euro kost, en Aziatisch maagdelijk haar tussen de 500 en 900 Euro.

In haar lezing biedt Anisia inzicht in haar artistieke proces, waarbij ze zowel de materiële als filosofische aspecten van haar werk onderzoekt. Ze belicht ook de sociaaleconomische en politieke dimensies van de handel in mensenhaar, met aandacht voor thema's als culturele toe-eigening en de commerciële exploitatie van het menselijk lichaam.

praktische informatie

 

Datum

6 juli 2024 [GEANNULEERD]

Tijd

15:00

Duur

45 minuten + 20 minuten Q&A

Voertaal

Engels

Toegang

Gratis. Aanmelden kan hier