In 1973 maakt Hoog Catharijne van Utrecht winkelhart van Nederland. Met een theater, bioscoop, kantoren, winkels en woningen werd Hoog Catharijne een stad op zichzelf. Het winkelcentrum maakte in de jaren ’70 deel uit van een veel grotere vernieuwingsslag in het Stationsgebied, met aan de westkant de Jaarbeurshallen.

Al sinds de opening is er veel kritiek geweest op de massaliteit van het complex, waarvoor een groot deel van de historische Stationswijk moest wijken. Tegelijkertijd is Hoog Catharijne inmiddels verworden tot monument van functionele architectuur.

Hoog Catharijne heeft afgelopen jaren een ware transitie ondergaan. Het winkelgebied aan de Jaarbeurszijde van het station en de traverse tussen het station en Hoog Catharijne zijn uit handen gegeven aan de gemeente c.q. de NS, en daarvoor in de plaats heeft Klépierre drie nieuwe gebouwen mogen ontwikkelen: De Vredenburg, het Poortgebouw en het Paviljoen (aan het Stationsplein).

AORTA-gids Maarten Dalmeijer neemt u mee naar het Hoog Catharijne van toen en nu.

praktische informatie
DATUM Zaterdag 9 november
AANVANG 13.30 uur
LOCATIE Start: stationsplein, bij de waterpartij onder het bollendak
KOSTEN Kosten: € 8,50 (volwassenen vanaf 18 jaar), € 7 (13 t/m 17 jaar, CJP, Cultuurkaart, studentenpas en U-pashouders), gratis (t/m 12 jaar)
DUUR 1,5 uur
TICKETS Via AORTA

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!