In de eerste Voices of Fashion Talk praten April Walker (Walker Wear), Farida Sedoc (Artiest) en Ouassima Tajmout (FunX) over vrouwen in de hiphop industrie vanaf de jaren 80 tot nu.

Sprekers in binnen- en buitenland gaan in dialoog over fashion, muziek, diversiteit, inclusie en straatcultuur. De gratis talks zijn in het Engels en later via ons YouTube kanaal ook vertaald te bekijken. Heb je een vraag aan de deelnemers dan kun je die tijdens het gesprek live posten in de comments.


In de eerste talk op 20 mei om 19.00 uur praten April Walker (Walker Wear), Farida Sedoc (Artist) en Ouassima Tajmout (FunX) over vrouwen in de hiphop industrie vanaf de jaren 80 tot nu.

April Walker is de sturende kracht achter streetwear label Walker Wear. Als vrouwelijke pionier verzweeg zij jaren, in een door mannen gedomineerde hip hopscene, dat zij het brein was achter dit merk. Vanaf de start in de jaren 90 dragen alle grote hiphop artiesten Walker Wear. Walker heeft grote artiesten gekleed zoals 2PAC, Aaliyah, The Notorious B.I.G., Naughty By Nature, Run DMC, Scarface, Snoop Dogg en zelfs Mike Tyson. Walker is een autoriteit op het gebied van entrepreneurschap, CEO van A Walker Group die samenwerkt met en bedrijven adviseert over fashion en urban lifestyle en schreef de bestseller Walkergems, Get Your A$% Off The Couch.

Farida Sedoc is beeldend kunstenaar in Amsterdam. Ze werkt in media, zoals zeefdruk, grafisch ontwerp, collage, prentkunst en textiel om gelaagde verhalen en site-specific werken te creëren. Haar werk is nauw verbonden met de ideologie van de straatcultuur, waar de stad en haar inwoners elkaar ontmoeten en identiteit voortdurend wordt bevraagd. Zij onderzoekt de hedendaagse cultuur en de invloed van monetair beleid, erfgoed en politiek op de toekomst van globalisme.

Radiozender FunX host Ouassima Tajmout is één van de bekendste internet presentatoren. Ze is voor de schermen actief en ook achter de spotlights zit ze niet stil. Als voormalig voetballer begeeft zij zich in de wereld van de topsport onder andere als presentator van kickbox events en trekt ze regelmatig de handschoenen aan. Ze heeft veel succesvolle formats bedacht en uitgewerkt. Met de populaire series First Fear, Van Straat Naar Platina, Beats Tikken Met zijn inmiddels miljoenen views behaald.

Volg de Voices of Fashion Talks op onze YouTube

Tijdens de tentoonstelling Voices of Fashion host het Centraal Museum een serie van zeven online gesprekken op de donderdagavond: de Voices of Fashion Talks.

Praktische Informatie 

Data Donderdag 20 mei
Tijd  Starttijd 19:00 uur
Locatie Via YouTube
Prijs Gratis
Taal Engels

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!