Tijdens UtrechtDownUnder is in de voormalige bibliotheek aan de Stadhuisbrug een greep uit de collectie videokunstwerken te zien. Ook is werk te zien van drie schilders Anouk van Zwieten, Joost de Jonge en Julius Stibbe: een voorproefje op een tentoonstelling die later dit jaar te zien zal zijn in het museum.

De Utrechtse schilders

Joost de Jonge (1975) heeft een fascinatie voor kijken en de relatie tussen tekst en beeld. Geïnspireerd door kunstenaars als Cézanne, De Kooning en Appel schildert De Jonge kleurrijke, abstracte werken die een sterke gemoedstoestand kunnen oproepen. Het werk van Anouk van Zwieten (1991) is een materiële reflectie van haar persoonlijke, alledaagse ervaringen. In haar werk zoekt ze de spanning op tussen spontaniteit en compositie en grijpt hierbij terug op schilders die haar voorgingen, zoals René Daniëls. Ook Julius Stibbe (1995) haalt inspiratie uit het alledaagse, van vreugde tot verdriet. Zijn stijl is intens en kleurrijk, maar altijd met een persoonlijke invulling. De referenties van Stibbe zijn breed: van Jean Brusselmans tot Philip Guston.

De videowerken

In de pop-up bioscoop zal wekelijks een film te zien zijn uit de collectie van het museum. Het programma is speciaal geselecteerd voor de oude bibliotheek.

Week 47. 19 nov t/m 22 nov
Hans op de Beeck, The Thread, 2015

Week 48. 23 nov t/m 29 nov
Janis Rafa, Take 11: What remains is a Wound Disembodied, 2018

Week 49. 30 nov t/m 6 dec
Zachary Formwalt, Hoog Catharijne and its Models, 2019

Week 50. 7 dec t/m 13 dec
Tanja Ritterbex, What’s the definition of a woman, 2015

Week 51. 14 dec t/m 20 dec
Roy Villevoye en Jan Dietvorst, The New Dress, 2016

UtrechtDownUnder wordt mede mogelijk gemaakt door:

logo2'Van Baaren Stichting.jpgCollectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!