Een woning zoeken in Utrecht is moeilijk, ook voor dieren. In tuinen met veel tegels is geen plek om te schuilen of voedsel om te vinden. Maar zelfs op de plek van één tegel kan al een (klim)plant groeien. Een plant geeft voedsel en een schuilplek voor insecten en andere kleine beestjes. En met kleine beestjes, komen de vogels, vleermuizen en egels. Een tuin met variatie, schuilhoekjes, een waterbak en inheemse planten trekt meer diersoorten. Voor je het weet broeden er meesjes in je tuin, woont er een egel of zie je een kleine watersalamander.

Wil je inspiratie voor je wilde stadstuin? Kom naar het tuinspreekuur en neem al je vragen mee voor de medewerkers van Utrecht Natuurlijk!

Over Utrecht Natuurlijk
Utrecht Natuurlijk brengt de natuur dichtbij en maakt Utrecht groener, gezonder en duurzamer voor alle Utrechters. Ze organiseren activiteiten, cursussen en evenementen op hun locaties of elders in de stad. Daarbij werken ze samen met bewoners, bedrijven, vrijwilligers, maatschappelijke organisaties en de gemeente Utrecht.

Op de stadstuinen van Utrecht Natuurlijk moestuinieren Utrechters van alle leeftijden samen. Dat doen ze op de stadsboerderijen en stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk, die over de hele stad verspreid zijn. Ook is Utrecht Natuurlijk actief op scholen, in wijken en in straten.

Geef je op via dit formulier

Let op: toegang is alleen mogelijk op vertoon van een coronatoegangsbewijs

En neem natuurlijk een kijkje in de tentoonstelling De botanische revolutie. Over de noodzaak van kunst en tuinieren.

Praktische Informatie 

Data 15 oktober en 29 oktober
Tijd  13:00-15:00 uur
Locatie In het museum
Prijs Gratis op vertoon van een geldig museumticket en een coronabewijs
Bijzonderheden

Aanmelden verplicht via deze link

                                       

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!