Voor de tentoonstelling MOED: Wat niet gezien wordt en Joyce Vlaming: Act II, 12 portraits onderzoekt het Centraal Museum hoe we andere verhalen kunnen vertellen dan we tot nu toe gewend zijn. Door met anderen in gesprek te gaan, hopen we zo onze bezoeker te verrijken met verhalen uit de wereld van Utrecht en ver daarbuiten. Maar wat betekent meerstemmigheid en diversiteit nou echt? Waarom is het zo belangrijk dat deze vraag juist in de kunsten speelt? Waar staan we nu? En hoe kunnen we, als museum, bewust de toekomst in?

Het programma bestaat uit interactieve workshop, waarin we de bezoeker op een hands-on manier naar het museum laten kijken en mee laten denken. We gaan samen op zoek naar alternatieve manieren van zien, gezien worden en presenteren de resultaten van de workshop aan het einde van de avond.

Na de workshop zal Nancy Jouwe het gesprek leiden over meerstemmigheid in het museum. We hebben vanuit de hoek van de maker, de denker en de community gasten gevraagd om met Jouwe het gesprek aan te gaan, wat ons als museum hopelijk verder kan helpen te werken bewust de toekomst in te gaan. 

Programma

18.30 uur: Inloop in café
18.45 uur: workshop onder leiding van Stefanie van Gemert en aansluitend bezoek aan de tentoonstellingen MOED: Wat niet gezien wordt en Joyce Vlaming: Act II, 12 Portraits
19.45 uur: gesprek onder leiding van Nancy Jouwe met 
de MAKER: Joyce Vlaming
de DENKER: Rosa Wevers
de COMMUNITY: Leroy Lucas 
20.30 uur: Terugkoppeling workshop & borrel
21.00 uur: Einde programma

Praktische informatie
Datum Donderdag 4 april 2019
Tijd 18.30-21.00 uur
Locatie Museumcafé
Prijs  Gratis op vertoon van geldig entreebewijs
Aanmelden Via deze link

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!