Al heel lang is Sint-Maarten verbonden met Utrecht. Dat zie je nog op heel veel plekken terug. Niet alleen in de Sint-Maartenparade op 11 november, maar ook in het gemeentelogo en in de shirts van FC Utrecht. Eeuwenlang was Sint-Maarten ook de beschermheilige van de stad. Dat is onder meer terug te zien in de tentoonstelling De ommuurde stad die nog te zien is tot 17 januari 2021.

Maar waar komt die verbinding met Utrecht eigenlijk vandaan en welke rol speelde Sint-Maarten in het middeleeuwse Utrecht? Hoor er meer over in deze korte lezing van conservator stadsgeschiedenis René de Kam.

Wil je erbij zijn? Geef je dan op via dit formulier

De lezing vindt plaats via Zoom, u ontvangt voorafgaand aan de lezing een link waarmee u kunt deelnemen. Per e-mailadres is 1 ticket te reserveren. Zoom is direct te gebruiken via de link. Een account is niet nodig, maar het werkt het beste om het programma van tevoren te downloaden via de site van Zoom. Geen link ontvangen? Controleer dan eerst de spambox voordat je contact met ons opneemt.

De museumzalen zijn helaas even dicht, maar online gaan we door.  Zo brengen we het museum naar u toe o.a. via bovenstaande lezing. We hebben veel aan uw steun. Steun ons met een vrijwillige bijdrage. Hartelijk dank hiervoor!

Online Lezing
Datum Woensdag 11 november
Tijd 20.00 uur
Duur 45 minuten
Locatie Zoom, de link ontvang je na aanmelding
Prijs Vrijwillige bijdrage
Aanmelden Aanmelden kan hier

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!