Gert Jan van der Sman (1961) is kunsthistoricus en als onderzoeker verbonden aan het Nederlands Interuniversitair Kunsthistorisch Instituut in Florence (NIKI). Hij publiceerde artikelen over Caravaggio, met name over zijn relatie tot schilders uit het noorden en hij houdt zich bezig met kunsthistorische projecten met een interdisciplinair karakter. Zijn tentoonstelling ‘Caravaggio and the Painters of the North’, georganiseerd door het Museo Thyssen-Bornemisza in Madrid, werd genomineerd voor de Global Fine Arts Awards 2016. 

Op 27 januari geeft Van der Sman eenmalig een lezing over de Utrechtse caravaggisten. Een unieke kans om uw bezoek aan de tentoonstelling Utrecht, Caravaggio en Europa verder te verdiepen. Na afloop van de lezing heeft u alle tijd om de tentoonstelling te bezoeken, en de besproken schilderijen met een nieuwe blik te bekijken.

Koop nu uw combiticket voor toegang tot de lezing én de tentoonstelling Utrecht, Caravaggio en Europa. Uw tijd van binnenkomst is 14:00 tot 14:45. Via de tentoonstellingsruimte gaat u naar het Auditorium, waar om 14.45 uur de lezing begint. 

Er worden uitsluitend combitickets aangeboden. Prijzen van € 10 tot € 29.50, afhankelijk van eventuele kortingen (alle prijzen inclusief tentoonstelling en toeslag).

Update: de lezing is UITVERKOCHT. 

Combitickets

Praktische informatie
Datum Zondag 27 januari 2019
Binnenkomst tussen 14:00 en 14:45 uur 
Lezing 14:45 uur
Locatie Auditorium, Centraal Museum

Gerard van Honthorst, De Bevrijding van Petrus, ca. 1616-18, Staatliche Museen zu Berlin, Gemäldegalerie Jörg P. Ander.jpg
Gerard van Honthorst, De bevrijding van Petrus, ca. 1616-18, Staatliche Museen zu Berlin, Gemäldegalerie Jörg P. Anders

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met het tijdschrift Roma Aeterna. Roma Aeterna is het enige tijdschrift in het Nederlands taalgebied met exclusieve aandacht voor de Eeuwige Stad.

logo Roma Aeterna.png

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over dit tentoonstelling? Laat het ons weten!