Een overzicht van alle podcasts. De meest recente eerst. Voor wie liever leest dan luistert, zijn er transcripties gemaakt.

Podcast: De botanische revolutie (2021)

In deze zesdelige podcast (proloog en 5 afleveringen) gaat conservator hedendaagse kunst Laurie Cluitmans in gesprek met verschillende gasten over de betekenis van de tuin. De thema's van de afleveringen sluiten aan bij de tentoonstelling De botanische revolutie

Transcriptie De botanische revolutie

Podcast: De ommuurde stad (2020) 
In een zestal afleveringen verhalen conservator stadsgeschiedenis René de Kam en oud-NOS verslaggever Jeroen Wielaert over bijzondere, historische plekken in de stad Utrecht en daarbuiten. Gemaakt voor de tentoonstelling De ommuurde stad.

  Transcriptie De ommuurde stad


Podcast: Dromen in beton (2019) 
Leer over de geschiedenis van de Utrechtse wijken Kanaleneiland en Hoog Catharijne door de ogen en oren van onze conservatoren design Natalie Dubois, stadsgeschiedenis René de Kam, hedendaagse kunst Laurie Cluitmans en onze artistiek-directeur Bart Rutten. Dromen in beton is een serie van zes afleveringen, behorend bij de gelijknamige tentoonstelling, gemaakt door de Utrechtse journalist Jeroen Wielaert.

Transcriptie dromen in beton 
Afbeelding: Carel Willink, Radiomeisje, 1925
Radiomeisje, schilderij van Carel Willink