Jaarlijkse bijdrage

Het Centraal Museum is de VriendenLoterij ontzettend dankbaar voor de jaarlijkse bijdrage die het museum ontvangt. Met bijdragen als deze kunnen bijzondere tentoonstellingen zoals Op Scherp worden gemaakt. Daarnaast worden er met hulp van deze bijdrage bijzondere aankopen gedaan.

T202402_063 Op Scherp.jpg


Extra bijdrage van een miljoen

In maart 2024 mochten wij niet één, maar twee cheques in ontvangst nemen van de VriendenLoterij. Naast de opbrengst over 2023 van maar liefst 343.621 euro ontvingen wij ook een cheque voor een extra structurele bijdrage van 50.000 euro.

Artistiek directeur Bart Rutten: "Mede dankzij de VriendenLoterij hebben we de afgelopen jaren kunnen doorbouwen aan een geheel vernieuwde collectiepresentatie die goed in de smaak valt bij het publiek en een ambitieus tentoonstellingsprogramma met aandacht voor zowel lokale als internationale makers. Dankzij deze extra bijdrage zijn we nog beter in staat dit ambitieniveau vast te houden. Een zeer welkome verhoging helpt ons de sterk gestegen kosten beter te dragen."

JelleDraper-DSC_2341.jpg


Speel mee en steun het Centraal Museum 

De VriendenLoterij steunt organisaties die de wereld mooier, leuker of plezieriger maken door zich in te zetten voor cultuur, sport en welzijn. Bijvoorbeeld de musea en monumenten in de buurt of de plaatselijke sportvereniging. 
 
Ook u kunt helpen! Uniek aan de VriendenLoterij is dat deelnemers zelf kunnen kiezen welk goed doel of welke culturele organisatie zij steunen. Speelt u geoormerkt mee voor het Centraal Museum dan gaat 40% van uw maandelijkse inleg naar het museum. Daarnaast ontvangt u een persoonlijke VIP-KAART waarmee uw gratis naar meer dan 150 musea kunt en tot 50% korting ontvangt op talloze dagjes en avondjes uit. Van bioscoop en dans tot musical, dierenpark en opera.

Kijk voor meer informatie over de VriendenLoterij op www.vriendenloterij.nl.

VL_LOGO_2024_RGB.png