Ontdek de geschiedenis van de stadsverdediging van Utrecht vanuit uw eigen huis!

Onze museumgids vertelt u het bijzondere verhaal van de Utrechtse stadsverdediging, die bestond van 1122 tot omstreeks 1830. De geschiedenis van Utrecht toont hoe stadsmuren een centrale rol speelden in de al duizenden jaren durende zoektocht van de mens naar veiligheid. De bouw, de bezetting, de belegeringen van de muren en de rol van de burgers; alles komt aan bod!
In de lezing krijgt u allerlei kunstwerken en objecten te zien uit de tentoonstelling De Ommuurde Stad. Geschiedenis van een stadsverdediging. Prachtige schilderijen van onder anderen Herman Saftleven, Joost Cornelisz. Droochsloot en Salomon van Ruysdael geven een beeld van de verschillende tijdsperioden.

De museumzalen zijn helaas even dicht, maar online gaan we door.  Zo brengen we het museum naar u toe o.a. via bovenstaande lezing. We hebben veel aan uw steun. Steun ons met een vrijwillige bijdrage. Hartelijk dank hiervoor!

De lezing vindt plaats via Zoom, u ontvangt voorafgaand aan de lezing een link waarmee u kunt deelnemen. Per e-mailadres is 1 ticket te reserveren. Zoom is direct te gebruiken via de link. Een account is niet nodig, maar het werkt het beste om het programma van tevoren te downloaden via de site van Zoom. Geen link ontvangen? Controleer dan eerst de spambox voordat je contact met ons opneemt.

Online Lezing
Datum Zondag 15 november
Tijd 11.00 uur
Duur 45 minuten
Locatie Zoom, de link ontvang je na aanmelding
Prijs Vrijwillige bijdrage
Aanmelden Aanmelden kan hier. (Max. 15 personen)

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!