Muziekcompetitie Art Rocks daagt muzikanten uit een nummer te maken dat geïnspireerd is op een kunstwerk of historisch object. De muzikanten maken met hun nummer kans op een geldprijs van €1000, een optreden in een bekend museum, een professionele videoclip en een optreden in poppodium Paradiso.

Op donderdag 6 december treden acht halve finalisten live op naast het kunstwerk waar zij een lied voor maakten. De volgende acts zullen dan optreden in Centraal Museum: ALEXA, Gele Lambo, Grondel, Kings Cross, Konsole, Teddy Mac, Tom Vos en Tricycle. 

Tijdens de halve finale speelt elke halve finalist meerdere malen zijn soundtrack bij het kunstwerk dat hem inspireerde, zodat je geen enkele act hoeft te missen. Daarnaast zal Blaudzun zijn Art Rocks-nummer live spelen en maakt hij onderdeel uit van de vakjury.

Uit alle inzendingen van Art Rocks worden 56 acts geselecteerd voor de halve finale (de zeven Museumrondes). Elke muziekact speelt in één Museumronde (acht acts per Museumronde). Per museumronde kiest een vakjury één act die doorgaat naar de finale in poppodium Paradiso op 23 januari 2019.

Er gaan acht muziekacts door naar de finale, waarvan één publieksfinalist. Deze publieksfinalist wordt bepaald aan de hand van een online stemronde én een 'fysieke' stemronde. Als bezoeker van de Museumronde mag je namelijk, naast je online stem, nog een keer stemmen op jouw favoriet. Deze 'fysieke' stem telt vijf keer zwaarder mee dan een online stem. Nog een reden om naar de museumronde te komen om jouw favoriet te steunen!

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!