Op Internationale Vrouwendag vieren we samen met Mama Cash en MOED alle feministische bewegingen wereldwijd. Niet alleen vieren we wat we al hebben bereikt, ook kijken we naar de toekomst, waarbij we nadenken over hoe een meer feministische toekomst kunnen bewerkstelligen. En hoe beter dan dat te verbeelden met kunst en cultuur?

Om die reden organiseert Mama Cash elk jaar op 8 maart het Mama Cash Feminist Festival. Zo bieden ze een podium voor feministische kunstenaars en activisten, want zoals bell hooks zei: “The function of art is to do more than tell it like it is - it’s to imagine what is possible.” Internationale Vrouwendag beidt ons allemaal de kans om de inspiratie die kunstenaars bieden te omarmen om zo de toekomst te veranderen.

Voor de vierde editie van het Mama Cash Festival is Mama Cash de samenwerking aangegaan met MOED rondom hun tentoonstelling MOED: Wat niet gezien wordt in ons museum. Met behulp van kunstenaars, onderzoekers, curators en makers zoeken we verdieping en verbinding met de centrale thema’s van de tentoonstelling. Welke methodes worden er nu gebruikt om de huidige standaard perspectieven in de (kunst)geschiedenis te decentraliseren. Hoe herstel je gewiste geschiedenis? Wat werkt, wat werkt niet?

Daarnaast zullen er diverse performances, live art, muziek en speciale rondleidingen door het MOED team plaatsvinden, met o.a. Prof. Dr. Rosemarie Buikema (professor of Art, Culture and Diversity at Utrecht University), Jessica de Abreu (mede-oprichter Black Archives), Babs Gons (performer en theatermaker) en muziek door FWD: Gher Space. Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt, dus houd onze site of het Facebook-event in de gaten.

Praktische informatie
Datum Vrijdag 8 maart 2019
Zaal open

18.00 uur

Festival 18.30-22.30 uur
Locatie Tuinzaal, Centraal Museum
Prijs  € 6.00
Tickets UITVERKOCHT

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!