Joop Moesman was een echte Utrechter. Dagdromen en zijn directe omgeving waren voor hem inspiratiebronnen. Hij vereeuwigde Utrecht op zijn schilderijen en aan bijna ieder schilderij kleeft een verhaal.

Moesman kreeg al op jonge leeftijd tekenles van verschillende tekenleraren. Al schilder was hij autodidact. Hij wist dat hij kon schilderen, maar nog niet hoe en wat.

In het voorjaar van 1929 ontmoette hij Willem Wagenaar die in Utrecht de kunst- en boekhandel Nord was begonnen. In Nord maakte Moesman kennis met het surrealisme in de verschillende avant-garde tijdschriften. Het was een 'schok der herkenning' en vanaf dat moment wist hij welke richting hij uit wilde.

Helma van Dam is kunsthistorica en deed onderzoek naar J.H. Moesman. In 1956 maakte zij op de hbs kennis met klasgenoot Felix Visser, stiefzoon van J.H. Moesman en zij zijn nog altijd bevriend. In deze lezing vertelt zij over Moesman en Utrecht.

Praktische Informatie 

Datum Zondag 10 mei
Tijd  15.00-16.00 uur
Locatie Auditorium, Centraal Museum.
Prijs Gratis. Aanmelden niet nodig
Let op De kosten voor deze lezing zijn exclusief entreebewijs museum. Klik hier voor entreeprijzen van het Centraal Museum.