Deze zomer presenteert het Centraal Museum voor de tweede keer Centraal Live! Dit jaar staan er maar liefst zes zomeravonden gepland in de binnentuin van het museum. Allerlei soorten muziekstijlen komen voorbij: van pop tot jazz, en van wereldmuziek tot klassiek. In de mooie museumtuin raak je vervoerd naar een ontspannen, muzikale wereld. Het programma is samengesteld door jazz-zanger Henk Kraaijeveld.

Ook een hapje eten en lekker borrelen? Dat is de gehele avond mogelijk. Drankjes en hapjes haal je af in het museumcafé.

19:00: inloop
20:00 - 22:00: live muziek

20/08 - Jim van der Zee
21/08 - Jessica Manuputty

03/09 - Julia Philippens ontmoet Ramon Valle
dit concert begint om 18:00
04/09 - Trio Açai: een avond in Rio

0820 Jim vd Zee (c) Sam Wagenaar.jpg

Jim van der Zee | 20 augustus 2021

Toegang: 20 euro | Tickets
Jim van der Zee is straatmuzikant en winnaar van the Voice of Holland 2018. Geïnspireerd door zijn vader, die 's avonds aan zijn bed liedjes voor hem speelde, begon Jim met gitaar spelen toen hij zes jaar was. In 2018 bracht Jim 'Where I Come From' uit, een eerbetoon aan de legendes die hem inspireerde en de nummers die hij op straat speelde. Inmiddels is 'Starting the Engine' overal te beluisteren, zijn eerste album met eigen werk.

Website | Youtube

0821 Jessica 3 (c) Merel Arnoldus-2.jpg

Jessica Manuputty | 21 augustus 2021

Toegang: 20 euro | Tickets
Zangeres Jessica Manuputty wil het liefst heel Nederland raken met ‘lagu-lagu’, Molukse traditionele liedjes. In 2017 bracht ze haar eerste soloplaat 'TOMA!' uit, een verzameling van haar lievelings lagu-lagu. Voordat Jessica debuteerde als solist, deed ze backing vocals voor artiesten als Postman, Jett Rebel en het Metropole Orkest. In de museumtuin zal Jessica liedjes spelen van haar eerste plaat en een voorproefje geven van wat er op haar nieuwe album te horen is.

Website | Youtube

thumbnail_Ramon en Julia.png

Julia Philippens ontmoet Ramon Valle | 3 september 2021

Toegang: 20 euro | Tickets
Pianist Ramon Valle en violiste Julia Philippens zijn elkaar in de jazz-scene geregeld tegengekomen. Vorig jaar nodigde Julia Ramon uit om een van zijn composities uit te voeren met haar band Fuse in tv programma Podium Witteman. Beiden zullen op 3 september stukken meenemen die veel voor hen betekenen: verhalen van Ramon uit Cuba, waar hij opgroeide, en persoonlijke anekdotes van Julia. Samen zullen ze leiden tot onverwachte improvisaties.
Let op: dit concert begint om 18:00. Inloop: 17:00.

thumbnail_Screenshot 2021-06-14 at 18.11.52.png

Trio Açai: een avond in Rio | 4 september 2021

Toegang: 20 euro | Tickets
Voor Femke Smit (zang), Daniel de Moraes (gitaar, cavaquinho) en Felix Hildenbrand (bas) is de Braziliaanse cultuur een tweede natuur. Trio Açai legt de nadruk op de intieme kant binnen de Braziliaanse muziek: de ingetogen klanken van de Samba, de Música Popular Brasileira en de Bossa Nova. Het trio brengt een hommage aan de grote helden van de Braziliaanse muziek als Nelson Cavaquinho, Chico Buarque, Djavan en Milton Nascimento.

Beelden: Felipe Pipi, Merel Arnoldus, Bas Wijers, George Shahda, Sam Wagenaar, Hans Speekenbrink, Andreas Terlaak, Fred Polet