Een tentoonstelling met tekeningen van kinderen uit 44 landen. De tentoonstelling werd onder auspiciën van de stichting Pro Juventute gehouden in de dependance van het Centraal Museum aan de Maliebaan. Er waren 921 bezoekers.

Over de tentoonstelling is niets te vinden. Over 'Pro Juventute' is te melden dat de verenigingen die onder die naam opereerden, eind 19de eeuw waren opgericht en werden gefinancierd door particulieren. Ze hadden als doel de bestrijding van jeugdcriminaliteit. Leden van de verenigingen verleenden rechtsbijstand aan delinquente kinderen en hulp aan de ouders van deze kinderen. Pro Juventute werd voor de buitenwereld vooral bekend door de huis-aan-huisverkoop van de Oranjekalender tussen 1947 en 1992. Het Koninklijk Huis stelde al die jaren exclusief voor de Pro Juventutekalender foto’s uit het familiealbum beschikbaar. De Verenigingen Pro Juventute zijn de voorlopers van de huidige bureaus jeugdzorg.

Location

Centraal Museum, Dépendance Maliebaan 42

Collection in this exhibition

  • No objects from the Centraal Museum collection were shown in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.F578E4A9-5D7C-4073-8D3E-2FB23D3545EA

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!