De kersttentoonstelling van 1930 was de tweede tentoonstelling die dat jaar in het Centraal Museum werd gehouden. Hare Majesteit de Koningin-Moeder Emma stelde uit haar collectie tekeningen over de provincie Utrecht ruim 100 van de fraaiste exemplaren beschikbaar. De tentoonstelling trok een talrijk en aandachtig publiek.

Tezelfdertijd, op 24 december, werd het allereerste onderdeel van het "Utrechtse schip", in de museumkelder geplaatst. Het schip was begin december 1930 bij graafwerkzaamheden bij de toenmalige Van Hoornegracht gevonden door gemeentewerklieden, in een oude bedding van de Vecht. De directeur van het Centraal Museum liet de restanten van het schip naar de kelder van het museum overbrengen. Dat gebeurde door circa dertig werklieden die, voetje voor voetje, in de snerpende kou een van de twee zogeheten berghouten met een gewicht van ruim 2000 kilo in de kelder wisten te plaatsen. Pas in 1936 was het scheepswrak voor het publiek te zien.

Collection in this exhibition

  • No objects from the Centraal Museum collection were shown in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.8183789A-AC1A-4D3A-A58C-8CE144D4817F

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!