Op uitnodiging van het Centraal Museum werd deze grote zomertentoonstelling in 2001 samengesteld door dr. Albert Blankert, naar aanleiding van zijn afscheid van de Universiteit van Utrecht. Blankert begon zijn loopbaanin 1962 als conservator van het Centraal Museum, en werd vooral bekend als een vermaard kenner van de werken van Rembrandt en Vermeer.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling streefde Blankert ernaar het mooiste uit Utrechts Gouden Eeuw te laten zien, namelijk de caravaggisten en de italianisanten. In totaal werden vijftig topstukken getoond, deels afkomstig uit particuliere collecties en de verzamelingen van Nederlandse musea, deels afkomstig uit de eigen collectie van het Centraal Museum.
Bij de tentoonstelling verscheen een publieksboekje waarin alle bijschriften van Albert Blankert waren opgenomen en waarin hij zijn keuze toelichtte.

Collection in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.F2F801A9-31AD-4243-ABFC-939C203D5146

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!