Iedere laatste woensdag van de maand is er een Onvergetelijk Centraal rondleiding voor mensen met dementie en hun dierbaren. Tijdens de rondleiding bekijken we samen een aantal kunstwerken waarover we met elkaar in gesprek gaan. Het genieten van kunst staat centraal. Door verhalen, herinneringen, associaties en ideeën te delen, brengen we met elkaar de kunstwerken tot leven. De rondleiding wordt ook gegeven bij zorginstellingen.

Stedelijk Museum Amsterdam en Van Abbemuseum in Eindhoven hebben het Onvergetelijk-programma opgezet in 2013, geïnspireerd door Meet Me at MoMa van het Museum of Modern Art in New York. Met financiële steun van het Gieskes Strijbis-fonds hebben beide musea een implementatie- en trainingsprogramma ontwikkeld waardoor tien Nederlandse musea ook de Onvergetelijk-programma’s konden opzetten.

Bekijk de pagina met Activiteiten voor de volgende Onvergetelijk Centraal rondleiding en om plaatsen te reserveren. 

Participatie

Het Centraal Museum wil van betekenis zijn voor zoveel mogelijk mensen: ouderen, onderwijs, mensen met een andere culturele of migratieachtergrond, mensen met een beperking en mensen van verschillende opleidingsniveaus. Dit doen we onder andere door langdurige samenwerkingen met verschillende partijen. Onvergetelijk Centraal is een van onze participatieprojecten.