In zijn atelier op een zolder in de Utrechtse binnenstad maakte Dick Bruna (1927 - 2017) jarenlang zijn tekeningen en ontwerpen. Dit atelier heeft nu een permanente plaats in het Centraal Museum.

In Atelier Dick Bruna krijg je het gevoel heel dicht bij Dick Bruna als kunstenaar en als persoon te zijn. Je ziet hier de plek waar hij tekende en teksten schreef op zijn typemachine. Waar hij uitgevers, Japanse fans, studenten en pers aan zijn tafel ontving. Maar ook zijn inspiratie in de vorm van boeken en tijdschriften over kunstenaars en ontwerpers. Bruna omringde zich met tal van persoonlijke dingen: foto’s, kaartjes, cadeautjes, briefjes. Alle voorwerpen in Atelier Dick Bruna, van potlood tot ladenkast, bevonden zich in Bruna’s voormalige werkruimte.

Atelier Dick Bruna laat zien dat het werk van Dick Bruna veel breder is dan de tekeningen voor nijntje en haar vriendjes, die voor kinderen bedoeld zijn. In wisselende presentaties wordt Bruna’s veelzijdigheid getoond. Denk bijvoorbeeld aan zijn ontwerpen voor Zwarte Beertjes of voor organisaties als Amnesty International en het Rode Kruis. Maak kennis met Bruna’s manier van werken, en zie hoe hij elke keer weer tot de essentie van een beeld weet te komen.

Bekijk de complete Dick Bruna collectie online 

Met dank aan:

klein_mercis met tekst pms.jpgVL_LOGO_COMPLEET_2021_FC.svglogo bouwfonds cultuurfonds.jpg