Tegelijk met de tentoonstelling "De zegepralende Vecht" (1942-1943) werd in een drietal zalen van het Centraal Museum een expositie gehouden met werk van leden van het Stichts Genootschap Artibus, een genootschap van amateur-beoefenaars der beeldende kunst in de provincie Utrecht. Het thema was "Hoe Artibus het Sticht ziet", maar niet iedereen had zich aan dit thema gehouden: er waren ook stillevens en portretten te zien.

In een korte inleiding legde C.A. Schilp (1892-1990), redacteur van het Utrechts Nieuwsblad, uit wat het verschil is tussen de dilettant en de beroepsartiest "(…) om tenslotte Artibus te prijzen voor dit blijk van levenskracht en doorzetten in een tijd die menigeen machteloos doet neerzitten."

Enkele namen van de exposanten zijn terug te vinden op de website van het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie RKD, zoals Dirk Braakman, Jan Kokje jr., Martin Marra, Aart van Oostveen en Marlise ter Weeme.

Documentatie

  • Tentoonstelling van schilderijen en teekeningen van leden: "Hoe artibus het sticht ziet", Centraal Museum (Utrecht, 1942), [2 p.]

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.A3325A14-7EEE-4AA9-9423-FE4FE4F60EEB

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!