Paul Klemann (Utrecht, 1960) staat bekend om tekeningen waarin hij zijn eigen dromen als uitgangspunt neemt. Hij heeft hiermee een indrukwekkend oeuvre opgebouwd dat in 2020 nog werd onderscheiden met de Utrechtse Boellaardprijs. Ik droom nog steeds van Utrecht is onderdeel van deze prijs. Het Centraal Museum presenteert hier voor het eerst een selectie schilderijen die Klemann maakte op basis van zijn vroegere tekeningen. Het collectiestuk De Utrechtse Domtoren die weer aan de Domkerk wil vastgroeien uit 2019 is een van deze schilderijen. Het is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een absolute publiekslieveling. 

Paul Klemann (Utrecht, 1960) staat bekend om tekeningen waarin hij zijn eigen dromen als uitgangspunt neemt. Hij heeft hiermee een indrukwekkend oeuvre opgebouwd dat in 2020 nog werd onderscheiden met de Utrechtse Boellaardprijs. Ik droom nog steeds van Utrecht is onderdeel van deze prijs. Het Centraal Museum presenteert hier voor het eerst een selectie schilderijen die Klemann maakte op basis van zijn vroegere tekeningen. Het collectiestuk De Utrechtse Domtoren die weer aan de Domkerk wil vastgroeien uit 2019 is een van deze schilderijen. Het is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een absolute publiekslieveling.

Documentatie

  • Paul Klemann : ik droom nog steeds van Utrecht, [voorw. Bart Rutten], Centraal Museum Utrecht (Utrecht, 2023), 44 p.

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.283ea036-f60f-4cee-a844-95d404909e48

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!