Tentoonstelling in het Centraal Museum voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, waarin kennis werd gemaakt met Ludwig II (1845-1886), een excentrieke koning uit Beieren, die zijn hele leven tot een sprookje maakte. Op de tentoonstelling konden kinderen zijn kastelen en paleizen ontdekken, en konden ze meekijken met de vreemde dingen die hij deed.
Het kasteel van Doornroosje in Disneyland is gebaseerd op het slot Neuschwanstein, dat voor Ludwig was gebouwd.
De tentoonstelling liep van juli 2003 tot begin 2004 en was gemaakt in het kader van het thematisch programma "Neo".

Collectie in deze tentoonstelling

• In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over dit tentoonstelling? Laat het ons weten!