"Middeleeuws zilver terug in Utrecht" was de titel van een unieke tentoonstelling die van 28 juni tot en met 26 augustus 1990 in het Centraal Museum is gehouden. Het promotie-onderzoek van gastconservator Louise van den Bergh-Hoogterp over goud- en zilversmeden in Utrecht in de late middeleeuwen vormde de aanleiding tot het houden van deze tentoonstelling. Veertien bewaard gebleven stukken, waaronder miskelken en reliekschrijnen, werden geëxposeerd.

• Middeleeuws zilver terug in Utrecht, Louise E. van den Bergh-Hoogterp, Gary Schwartz, SDU, Centraal Museum (Utrecht) (39 p.)

Collectie in deze tentoonstelling

• In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over dit tentoonstelling? Laat het ons weten!