Marta Herford collectie in het Rietveld Schröderhuis
In het Stijljaar 2017 heeft het Rietveld Schröderhuis voor het eerst in lange tijd weer logees. Met ingang van dinsdag 31 januari zijn in verschillende kamers in het huis het hele jaar door kunstwerken uit de collectie van het Duitse museum Marta Herford te zien.
Marta Herford is een internationaal georiënteerd museum voor moderne kunst in Herford (Duitsland) met speciale aandacht voor de verbinding met architectuur en design. De Amerikaanse architect Frank Gehry ontwierp het museumgebouw in de Oostwestfaalse stad Herford. In 2005 opende Marta Herford de deuren. Met zijn vloeiende en kantelende wanden en het levendige ruimtevolume in de stijl van het deconstructivisme, is het Marta Herford één van de meest bijzondere museumgebouwen ter wereld. Met wisseltentoonstellingen gewijd aan hedendaagse stromingen en ontwikkelingen, is het uitgangspunt altijd nieuwsgierigheid, openheid en een belangstelling voor het experiment. Het museum bezit een nog jonge collectie van ruim 400 werken van moderne kunst, en conform zijn programma houdt het zich ook bezig met vragen rond design en architectuur. Nu wordt de collectie voor het eerst in Nederland gepresenteerd, met vier wisselende, thematische presentaties in het Rietveld Schröderhuis. De bijzondere relatie tussen Rietvelds architectuur en de kunst uit Marta Herford is in nauwe samenwerking met het Centraal Museum uitgediept. Door deze samenwerking krijgt het museum in het jubileumjaar van De Stijl tijdelijk nieuwe logees:
1. 30 januari 2017 – 9 april: Onverwachte bewoners
2. 10 april – 20 augustus: Tijdelijke inrichting
3. 21 augustus – 8 oktober: Aanval op de primaire kleuren
4. 9 oktober – 17 december: Buiten voor het raam

Locatie

Rietveld Schröderhuis

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.C4DED9C1-7EFF-4D0E-9669-DA7461DCA7D1

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!