In de expositie De Elementen volgen we het onderzoek van schrijver en beeldend kunstenaar Manon Uphoff (Utrecht, 1962) naar de vormgeving van moeilijk met het dagelijks leven verenigbare ervaringen. Na haar bekroonde roman Vallen is als vliegen (2019) zet Uphoff in deze tentoonstelling een volgende stap in haar zoektocht naar beelden die vorm kunnen geven aan ervaringen van mentaal en fysiek geweld. Door middel van tekeningen, een video-installatie en een briefwisseling met gastcurator Rosemarie Buikema wordt de toeschouwer getuige en onderdeel van deze zoektocht. Hoe kun je tegelijkertijd vernietigen en creëren?

Beeld: Manon Uphoff - De Elementen, Malinska, Krk: het paradijselijke pad: naar de zee, in het water

In de expositie De Elementen volgen we het onderzoek van schrijver en beeldend kunstenaar Manon Uphoff (Utrecht, 1962) naar de vormgeving van moeilijk met het dagelijks leven verenigbare ervaringen. Na haar bekroonde roman Vallen is als vliegen (2019) zet Uphoff in deze tentoonstelling een volgende stap in haar zoektocht naar beelden die vorm kunnen geven aan ervaringen van mentaal en fysiek geweld. Door middel van tekeningen, een video-installatie en een briefwisseling met gastcurator Rosemarie Buikema wordt de toeschouwer getuige en onderdeel van deze zoektocht. Hoe kun je tegelijkertijd vernietigen en creëren?

Documentatie

  • De elementen : een briefwisseling, Manon Uphoff en Rosemarie Buikema, Centraal Museum ([Utrecht, 2023]), 68 p.

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.b8e95b8e-0715-465c-9ede-57b05c3009e7

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!