"De opgravingen van de laatste jaren in Egypte, voor zover die plaats vonden in de Nijldelta, hebben ons meer geleerd omtrent de kunstuitingen van de Kopten, waaronder men voornamelijk de christelijke nakomelingen van de oude Egyptenaren heeft te verstaan. (…) Men zou de Koptische kunst wel een volkskunst kunnen noemen, waarop de zin voor ornament wijst, terwijl de figuur van de mens maar zeer onvolkomen wordt weergegeven. Zij sluit zeer nauw aan bij de laat-antieke kunst en telkens stoot men dan ook op Hellenistische, Romeinse, Perzische en bij later te dateren werk, op Byzantijnse sporen. Een en ander valt na te gaan op de kleine, maar bijzonder interessante tentoonstelling van stukken uit de verzameling van het Ikonenmuseum te Recklinghausen in de bovenzaal van de Agnietenkapel van het Aartsbisschoppelljk Museum. Het is de eerste tentoonstelling van Koptische kunst in ons land (…). De zeer instructieve tentoonstelling, die onze kennis omtrent een oud volk kan vermeerderen, maar ook een esthetisch genot geeft, blijft geopend tot en met 23 november."

uit De Tijd De Maasbode 30 oktober 1962

Het Aartsbisschoppelijk Museum was tot 1979 gehuisvest in het gebouw van het Centraal Museum. De collectie werd daarna ondergebracht bij het Museum Catharijneconvent.

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.54E10CC0-A533-4A7B-A508-D7100BB0A94D

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!