Karin van Dam (1959) tekent, met potlood en papier, maar ook met ruimtelijke materialen zoals netten en buizen, stalen constructies, vijvers, putten, rubberen matten, draadjes, stoffen, gazen en andere ongebruikelijke spullen.
De keuze van het materiaal is inspirerend en bovendien doorslaggevend voor het eindresultaat: een ruimtelijke tekening van groot formaat. Daarin hebben de materialen hun oorspronkelijke functie verloren en een nieuwe, poëtische lading gekregen. Veel van Van Dams werken zijn geïnspireerd op het thema van de stad, en vooral op de veranderlijkheid van stedelijke structuren, waarin sporen van geschiedenis en hedendaagse dynamiek samenvloeien. (bron: www.karinvandam.com)
In haar werkstuk Juicht, benedenste deelen der aarde zijn 2400 wandelkaarten, 80 tuinnetten en ruim honderd afvoerputten verwerkt. Aan de totstandkoming hebben de technische dienst van het museum en zeven kunststudenten twee weken lang full-time meegewerkt.

Documentatie

  • Juicht , benedenste deelen der aarde! = cry out for joy, you lower parts of the earth!, [samenst. Karin van Dam, Centraal Museum, Karin van Dam, 4] p.
  • Karin van Dam : cry out for joy you lower parts of the earth, text = tekst Meta Knol, Wouter Prins, Karin van Dam, Artimo (Amsterdam), [S.p.]

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.3EA49CCE-66A0-4FBA-9FCA-90D8F764EC22

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!