Het eerste Impakt Festival werd georganiseerd in 1988. De bijbehorende stichting werd in 1993 opgericht en beijvert zich vernieuwende en dicipline-overschrijdende audiovisuele kunsten een platform te bieden, zowel nationaal als internationaal.. "Het festival presenteert de meest recente ontwikkelingen op het gebied van internationale film- en videokunst, beeldende kunst, muziek en nieuwe media. Het programma varieert van kritische cultuuranalyses tot verstilde beeldpoezie en van hightech design tot eigenzinnige geluiden uit de underground. Interactie tussen kunst en bezoeker staat centraal. Het festival is een meetingpoint een meltingpot. Het Impakt Festival staat garant voor nieuwe ontmoetingen en ervaringen, in een informele en ontspannen sfeer." (bron: www.impakt.nl)

Op 3 juni 2003 ging in het Centraal Museum het zeven dagen durende festival van start.
Te zien waren onder meer een installatie van Jonas Ohlsson, een gezongen en heroïsche visie op de aanslag op John F. Kennedy (Death in Dallas, 2000) van de Serviër Zoran Naskovski, en de videoinstallatie The Secret Place of the Most High (2003) van Peter Bogers.

Documentatie

  • Impakt festival voor vernieuwende beeld- en geluidscultuur : [12e Impakt Festival in het Centraal Museum te Utrecht], Stichting Impakt] ([Utrecht, 2001), [32] p.

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.6780017B-DFF5-4BE7-A1E8-33129B469127

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!