"Ruim en overzichtelijk gegroepeerd staan in de tuinzaal van het Centraal Museum te Utrecht 85 beeldhouwwerken, klein plastieken, die deel uitmaken van de eigen collectie. Het zijn beelden uit de periode tussen circa 1900 en heden. Normaal is deze verzameling slechts voor een klein deel te zien in de dépendance aan de Maliebaan*. Thans zijn ze op 'n nieuwe manier tentoongesteld. Men dacht in Utrecht, kom er is zoveel belangstelling voor de beeldhouwkunst de laatste tüd, laten wij ook een duit in het zakje doen. Een willekeurige greep uit de namen der vertegenwoordigende kunstenaars: Da Costa, Wichmann, Raedecker, d'Hont, Krop, Termote, Andriessen, Sondaar en Hettema, Tot 21 augustus."
uit De tijd, dagblad voor Nederland, 1 juli 1966

* Het pand aan de Maliebaan 42 was aanvankelijk bezit van de familie Fentener van Vlissingen (SHV). In 1951 vertrokken de laatste bewoners en schonken het pand aan de gemeente Utrecht, onder de voorwaarde dat deze unieke stadsvilla voor het publiek toegankelijk bleef en het een culturele bestemming zou krijgen. Na de overdracht aan de gemeente werd er een dependance van het Centraal Museum, toen nog een gemeentelijke instelling, in gevestigd. Vanaf 1986 is Kunstuitleen Utrecht gevestigd in het pand.

• Expositie van 20e eeuwse kleinsculptuur uit eigen bezit [1966], Centraal Museum (Utrecht, 1966) (11 p.)

Collectie in deze tentoonstelling

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over dit tentoonstelling? Laat het ons weten!