DepARTmentSTORE is in 2010 gestart als underground warenhuis voor kunst en design waar kunstenaars en ontwerpers de mogelijkheid hebben om hun werk zowel te presenteren als te verkopen. Deze vijfde editie van DepARTmentSTORE vindt plaats in de CM Studio, tegenover het Centraal Museum.

In samenwerking met ZAND, Galerie voor Kunst, Vormgeving en Mode, toont en verkoopt DepARTmentSTORE schilderkunst, grafiek, glaskunst, interior design, fotografie en fashion van zowel gevestigde als startende kunstenaars en vormgevers.

De DepARTmentSTORE vindt tegelijkertijd met de tentoonstelling en werkplaats Blue Jeans plaats. Daarom is een aantal deelnemende kunstenaars gevraagd te ontwerpen met denim, en zijn er unieke denim items te koop.

Er zijn nieuwe werken van Anne Meijer, van wie onlangs werk in het Gemeentemuseum Den Haag is tentoongesteld en werk van Barbara Broekman, die onlangs de publieksprijs won in de Zomerexpo. Ook is er werk van Reinoud van Vught, Made by Rens, Marek Effmert, PL3 Ontwerpen, Bernard Heesen (“De Oude Horn”) en vele anderen. Daarnaast is er werk van Diederick Kraaijeveld, bekend van de 1,5 meter grote Converse All Stars gemaakt van het hout van oude basketbalvelden. Dit werk hangt nu in de lobby van Converse hoofdkantoor in de Verenigde Staten. En er is er (live-) muziek van Utrechts label Excelsior, hofleverancier van bijzondere artiesten als Spinvis, Triggerfinger, Blue Flamingo, Moss, Scram C Baby en Johan.

Bezoekers kunnen op een aantal dagen kennis maken met de kunstenaars. Het precieze programma is te vinden op de website en de Facebookpagina van DepARTmentSTORE.

Locatie

Centraal Museum (CM Studio)

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.0699388B-DE15-4F9E-B63F-61FFE58DB587

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!