Er staat een grote verhuizing te wachten. Het Centraal Museum wordt verbouwd, dus een groot deel van de kunstwerken gaat verhuizen. Ook het geliefde poppenhuis van Petronella de la Court moet tijdelijk naar het depot. Dat is nogal een klus, want het huis bestaat uit wel 1.500 onderdelen. Een miniatuurboekenkast, een viool op schaal, een wafelijzer van een paar centimeter... Alles moet stuk voor stuk worden gearchiveerd, gefotografeerd, ingepakt, en klaargemaakt voor de verhuizing. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Kijk dan de komende weken mee naar dit spannende proces. 

Stap het huis in 

Voor wie écht in het poppenhuis wil duiken, is er een virtual 360-tour. Bekijk de bijzondere stijlkamers alsof je zelf  zo groot bent als een pop en kom meer te weten over de bijzondere details van het huis.

Of open de 360-tour op een volledig scherm. De tour werkt op telefoons, computers en tablets.

Open de 360-tour

Ontmoet een medewerker op zaal

Van dinsdag tot en met vrijdag is er tussen 11 en 17 uur een medewerker op zaal, die onder het oog van bezoekers aan de slag gaat. Vragen? Stel ze gerust terwijl u kijkt. 

Ook op Instagram worden regelmatig updates geplaatst over de voortgang van de verhuizing. 

Met dank aan

munt-logo-horizontal.png

Er staat een grote verhuizing te wachten. Het Centraal Museum wordt verbouwd, dus een groot deel van de kunstwerken gaat verhuizen. Ook het geliefde poppenhuis van Petronella de la Court moet tijdelijk naar het depot (van 2021-2023). Dat is nogal een klus, want het huis bestaat uit wel 1.500 onderdelen. Een miniatuurboekenkast, een viool op schaal, een wafelijzer van een paar centimeter... Alles moet stuk voor stuk worden gearchiveerd, gefotografeerd, ingepakt, en klaargemaakt voor de verhuizing.

Documentatie

  • De poppen pakken hun biezen : afstudeerstage, Maris van Leeuwen, ([Amsterdam}, 2021), 85 p.

Collectie in deze tentoonstelling

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.dc03d2f6-64ce-454f-aaa9-3aea4a100136

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!