In de historische kamers van Landhuis Oud Amelisweerd toont Hannah van Bart schilderijen uit de afgelopen twintig jaar die vrijwel allemaal voor het eerst in Nederland te zien zijn. Het is de derde expositie in een vijfjarig programma, waarbij het Centraal Museum werk van Nederlandse kunstenaars toont met een bewezen staat van dienst.

Meer informatie is te vinden op de website van Landhuis Oud Amelisweerd

Van 2022 tot en met 2026 is het Centraal Museum te gast in Landhuis Oud Amelisweerd. Deze prachtige, historische buitenplaats vormt vijf jaar lang, van de lente tot en met de herfst, het decor voor een solotentoonstelling van een gerenommeerde Nederlandse kunstenaar van nu. Op de eerste verdieping van het landhuis brengt het Centraal Museum tentoonstellingen waarbij de kracht van kunst leidend is. ‘Artist-driven’, wat betekent dat elke kunstenaar een open podium krijgt om werk en wensen te presenteren in wisselwerking met de historische kamers. Zo wordt van deze historische buitenplaats een actuele vrijplaats gemaakt, waar zowel kunstliefhebber als parkbezoeker wordt getrakteerd op een bijzondere kunstervaring.

Het Centraal Museum is geen vreemde in het landhuis. Eind jaren tachtig, toen het in zwaar weer verkeerde, ontfermden enkele museummedewerkers zich over het landhuis en organiseerden er tentoonstellingen. Met deze reeks draagt het Centraal Museum opnieuw bij aan het levend houden van dit Utrechtse erfgoed, en geeft de bezoeker daarmee een traktatie op kunst.

In 2023 vertonen wederom twee kunstenaars hun werk in het Landhuis. Van 1 april t/m 20 augustus 2023 is het werk van Hannah van Bart te zien. Zij brengt schilderijen uit de afgelopen twintig jaar van haar oeuvre samen met meer recent werk.

In de historische kamers van het landhuis toont Van Bart schilderijen uit de afgelopen twintig jaar die vrijwel allemaal voor het eerst in Nederland te zien zijn. Het is de derde expositie in een vijfjarig programma, waarbij het Centraal Museum werk van Nederlandse kunstenaars toont met een bewezen staat van dienst.

Locatie

Oud-Amelisweerd

Documentatie

  • Hannah van Bart, ed. and comp. = red. en samenst. Hannah van Bart, Laurie Cluitmans, Eleonoor Jap Sam ; authors = auteurs Hannah van Bart, Allie Biswas, Hans den Hartog Jager, Bart Rutten, Jap Sam Books, Centraal Museum (Utrecht), 80 p.

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.faaefd75-ba96-4459-b8c2-4266c28941fb

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!