Tijdens Voices of Fashion wordt de Annex overgenomen door Tabita Rezaire (1989), een Franse kunstenaar met Guyanese en Deense wortels. Rezaire maakt video-installaties en performances waarin ze op een kritische en speelse wijze haar kunstenaarschap verbindt aan alternatieve wereldbeelden, geneeswijzen en spiritualiteit.

In de Annex wordt Rezaires nieuwste installatie Orbit Diapason gepresenteerd. De installatie is geïnspireerd door de steencirkels van Zuid-Afrika en duikt in de wereld van buitenaards leven en invasie. In het IMPAKT Centrum zijn de werken Mamelles Ancestrales (2019), Peaceful Warrior (2015) en Sorry for Real (2015) te zien. De rode draad is steeds het tonen van alternatieve perspectieven op dominante technologische verhalen.

Deze presentatie is onderdeel van Rezaire’s solotentoonstelling Symbiose Immaculée en is een samenwerking tussen IMPAKT, centrum voor media cultuur en het Centraal Museum, bestaande uit twee presentaties. Bij IMPAKT vindt het tweede deel van de tentoonstelling plaats (te zien aan de Lange Nieuwstraat 4, Utrecht). De installatie Orbit Diapason is het resultaat van een opdracht van de twee instellingen aan Rezaire, de film is mede mogelijk gemaakt door IDFA en LA Filmforum. Deze presentatie kwam tot stand dankzij de genereuze ondersteuning van het Mondriaan Fonds, OUTSET en het Theodora Niemeijer fonds.

Benieuwd naar Rezaires werk bij IMPAKT? Op vertoon van uw entreebewijs voor het Centraal Museum kunt u dezelfde dag kosteloos naar de tentoonstelling in IMPAKT. Dit ligt op 5 minuten loopafstand van het Centraal Museum. Klik hier voor meer informatie.