Tijdens Voices of Fashion wordt de Annex overgenomen door Tabita Rezaire (1989), een Franse kunstenaar met Guyanese en Deense wortels. Rezaire maakt video-installaties en performances waarin ze op een kritische en speelse wijze haar kunstenaarschap verbindt aan alternatieve wereldbeelden, geneeswijzen en spiritualiteit.

In de Annex wordt Rezaires nieuwste installatie Orbit Diapason gepresenteerd. De installatie is geïnspireerd door de steencirkels van Zuid-Afrika en duikt in de wereld van buitenaards leven en invasie. In het IMPAKT Centrum zijn de werken Mamelles Ancestrales (2019), Peaceful Warrior (2015) en Sorry for Real (2015) te zien. De rode draad is steeds het tonen van alternatieve perspectieven op dominante technologische verhalen.

Deze presentatie is onderdeel van Rezaire’s solotentoonstelling Symbiose Immaculée en is een samenwerking tussen IMPAKT, centrum voor media cultuur en het Centraal Museum, bestaande uit twee presentaties. Bij IMPAKT vindt het tweede deel van de tentoonstelling plaats (te zien aan de Lange Nieuwstraat 4, Utrecht). De installatie Orbit Diapason is het resultaat van een opdracht van de twee instellingen aan Rezaire, de film is mede mogelijk gemaakt door IDFA en LA Filmforum. Deze presentatie kwam tot stand dankzij de genereuze ondersteuning van het Mondriaan Fonds, OUTSET en het Theodora Niemeijer fonds.

Benieuwd naar Rezaires werk bij IMPAKT? Op vertoon van uw entreebewijs voor het Centraal Museum kunt u dezelfde dag kosteloos naar de tentoonstelling in IMPAKT. Dit ligt op 5 minuten loopafstand van het Centraal Museum. Klik hier voor meer informatie.

Toekomstbeelden van het menselijk bestaan.
Tijdens Voices of Fashion wordt de Annex overgenomen door Tabita Rezaire (1989), een Franse kunstenaar met Guyanese en Zweedse wortels. Rezaire maakt video-installaties en performances waarin ze op een kritische en speelse wijze haar kunstenaarschap verbindt aan alternatieve wereldbeelden, geneeswijzen en spiritualiteit.

Voices of Fashion gaat vooral in op the lack of black in het modesysteem en de eurocentrische ideeën die daaraan ten grondslag liggen. Rezaire’s Orbit Diapason speelt met dezelfde ideeën, maar dan op een speelsere manier. De oorsprong van het leven kan in Afrika worden gevonden, maar hoe zit het met de toekomst van het menselijk bestaan? Moeten we op zoek naar alternatieve levensvormen buiten onze planeet? Van Zuid-Afrikaanse steencirkels, Zimbabwaanse ruïnes, NASA’s zoektocht naar buitenaards leven en bijendansen: Orbit Diapason is Rezaire’s overpeinzing over het verlangen van de mensheid verder te reiken dan de aarde.

Collectie in deze tentoonstelling

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.C5ACDEB9-2497-468B-B4A0-713891182FDB

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!