In de periode 1978-1991 heeft de afdeling Mode van het Centraal Museum achttien maal haar aanwinsten getoond. Aanleiding voor deze presentaties was de verwerving van een “vierkante” jurk van Mariëlle Bolier in 1978. Als losse objecten, geplaatst in de tijd waarin ze ontstonden, gaven ze een goed beeld van de stand van zaken in de haute couture.Tezamen gaven de aanwinsten een beeld van de veranderingen in het mode in nog geen vijftien jaar.

In 1976 zette Peek en Cloppenburg een dochteronderneming op, die in de daaropvolgende jaren het modebeeld bij jongeren zou domineren. Gewaagd, verantwoord én betaalbaar waren de kleren die je bij Mac & Maggie kon kopen. Extravagant, vond de massa, en mede daardoor zo in trek bij jongeren met een smalle beurs.

In 1982 verwierf het Centraal Museum een kledingset bestaande uit hes, broek, hoed, zonnebril, shawl, mitaines en schoenen. De set was een ontwerp van styliste/inkoopster Cora Kemperman die vanaf het begin bepaalde wat er in de winkels hing. Maar liefst acht maanden werd de aanwinst tentoongesteld.

In 1996 stopte P&C met Mac & Maggie; Cora Kemperman ging verder met een eigen kledinglijn. In 2004 werd nog een reünie gehouden voor oud-medewerkers van Mac & Maggie.

Collectie in deze tentoonstelling

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.34542BDB-EAC5-467A-84F2-7377D749BBCA

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!