In 1980 werd werk van schilder, tekenaar, graficus en collagist Aad van Houwelingen (1934) in het Centraal Museum geëxposeerd.

Naar aanleiding van de tentoonstelling schreef Matty Veldkamp over hem: "Aad van Houwelingen is een individualist, wiens werk niet in een vakje met een etiket valt te stoppen. Het bestaat uit geschreven en getekende notities in eigen gebonden boekjes, uitgewerkte tekeningene, zeefdrukken, schilderijen en het nu opgestelde Hoofdstuk van een Ruimtelijk Boek. Het Ruimtelijk Boek is een houten bouwsel, waarvan de wanden vrijwel geheel met tekeningen en schilderijen zijn bedekt. In het Boek zijn niet allen Notities verwerkt, maar ook een èchte tafel en stoel uit de dagelijkse werkelijkheid verplaatst naar de ruimte van het Boek. In doeken naast de ingangsopening zijn op collage-achtige manier eveneens èchte voorwerpen verwerkt. Associaties met het objet trouvée zijn hier misplaatst; de objecten zijn niet "gevonden", maar behoren tot het wezenlijke van zijn leven en werk."

Documentatie

  • Aad van Houwelingen : notitieboeken, zeefdrukken, open notities en een ruimtelijk boek "Dagen en Elementen", [samenstelling Matty Veldkamp], Centraal Museum (Utrecht, 1980), 23 p.

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.BE563BD0-D108-4886-B5ED-FF43579CEB58

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!